După 90 de ani, Colegiul Economic din Târgovişte îşi serbează pentru prima dată ziua

Pe 29 octombrie 2014 instituţia de învăţămând îmbracă straie de sărbătoare, pentru a marca 90 de ani de de la înfiinţare. Conducerea instituţiei a pregătit un program special pentru această zi. „Este un moment pe care îl aşteptăm de multă vreme, este primul moment jubiliar pe care îl marcăm, de aceea ne dorim să fie unul cu totul şi cu totul special. Vrem ca foşti elevi, foşti profesori, actuali elevi, actuali profesori să se adune laolaltă, să se simtă ca între prieteni şi să se bucure împreună”, dezvăluie prof. Suzana Ilie, directorul colegiului „Ion Ghica” din Târgovişte.

Vor fi prezenţi absolvenţi de acun 45 de ani

La eveniment vor fi invitaţi profesori pensionari, dar şi foşti elevi care au devenit oameni de succes în diferite domenii. „Ne-am gândit să realizăm un dialog între generaţii. Întâmplarea a făcut că generaţia de acum 45 de ani dorea să facă o revedere. Le-am propus să fie pe 29 octombrie, în aşa fel încât să punem faţă în faţă absolvenţi de acum 45 de ani cu actualii elevi ai colegiului. Cred că va fi un moment emoţionant”, spune directorul instituţiei.

Cu această ocazie va fi lansată o revistă jubiliră şi realizat un album cu fotografii şi cu impresii de la eveniment.

O întoarcere în vremea lui Ion Ghica

De asemenea, va fi evocată personalitatea lui Ion Ghica. „Ne-am gândit să prezentăm o scenetă din convorbirile lui Ion Ghica la Târgovişte. Ea va fi pregătită de un actor profesionist de la Teatrul Bulandra din Bucureşti, în care elevii noştri vor fi actori. Vom încerca să arătăm cine a fost Ion Ghica pentru Târgovişte, acest om extraordinar, economist, politician, om de cultură şi în ce fel a marcat istoria oraşului Târgovişte. Vom avea şi un teatru în mişcare. Pe holurile şcolii şi în curtea şcolii vor fi prezenţi elevi îmbrăcaţi în costume de epocă, ce vor încerca să creeze atmosfera anilor în care a trăit Ion Ghica”, mai dezvăluie directorul Suzana Ilie din programul evenimentului.

De ce abia la 90 de ani un moment jubiliar?

Răspunsul îl redăm ca atare în continuare. „Nu suntem prea pricepuţi la momente de sărbătoare. Întotdeauna ni s-a părut că avem altceva de făcut, că programul este prea aglomerat, că nu avem timp să ne bucurăm. A sosit în schimb şi această zi, pe care o vrem frumoasă pentru toţi cei care vor participa”, a explicat directorul colegiului.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “După 90 de ani, Colegiul Economic din Târgovişte îşi serbează pentru prima dată ziua

  • 15 octombrie 2014 at 8:55
    Permalink

    Am fost elevul acestui liceu, promotia 1973…

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro