Drepturile minorităţilor, apărate de vitorii jurişti ai Universităţii Valahia

Studenţii anului II ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Social-Politice, din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte au participat astăzi la o dezbatere pe tema “Minorităţile din România şi respectarea drepturilor lor”, cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului . Debaterea a fost organizată de Centrul Europe Direct Târgovişte în parteneriat cu Universitatea Valahia şi  Asociaţia Tineri pentru Europa de mâine.
Studenţii s-au organizat în două tabere, pro şi contra, coordonate de doi arbitri,  iar la dezbatere au asistat reprezentanţi ai Universităţii Valahia,  Lect. univ. dr. Constanţa Mătuşescu şi  lect. univ. dr.Olivian Mastacan, dar şi  Vladuţ Andreescu, managerul Centrului Europe Direct, Târgovişte.
În cadrul dezbaterii au fost aduse în discuţie cinci subiecte : dreptul romilor, dreptul persoanelor cu dizabilităţi, drepturile minorităţilor naţionale,  al celor sexuale şi  drepturile minorităţilor religioase. Acestea au fost susţinute de cele două tabere cu argumente din Constituţia României, Tratatele de drept internaţional, studenţii folosindu-se şi de cunoştinţele dobândite în cadrului cursului de Protecţie juridică a drepturilor omului la care au participat în acest semestru. După 4 ore de dezbateri, cei din tabara “pro” au avut câştig de cauză.
La finalul dezbaterii cei care au participat au fost premiaţi de Centrul Europe Direct cu DVD-uri, ghidul Tratatului de la Lisabona, Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene şi câte un ghid de informare “12 lecţii despre Europa”.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro