Deşi există microbuz şcolar, elevii din Cucuteni merg 5 kilometri pe jos pentru a ajunge la şcoală!

Zeci de copii din satul Cucuteni, de “pe plai”, şcolari şi preşcolari, merg zilnic mai bine de 5 kilometri pe jos, prin frig şi pe întuneric, pentru a ajunge la şcoală. Au beneficiat de microbuz de transport elevi timp de două luni, la sfârşitul anului trecut, oferit de Primăria Fieni, însă, de la 1 ianuarie, maşina nu a mai ajuns la ei.

Copiii pleaca pe întuneric ca să ajungă la şcoala la începutul orelor de curs

Copiii pleacă pe întuneric ca să ajungă la şcoală la începutul orelor de curs

Primarul oraşului Fieni, Iulian Tătulescu, spune că până nu se va stabili bugetul pe anul acesta nu ştie dacă va mai putea suporta transportul şcolarilor. Cea mai mare problemă este că şcolarii aparţin de comuna Moţăieni, dar învaţă la Fieni, pentru că în localitatea de origine şcoala are doar clasele I-IV şi acestea simultan, din cauza numărului mic de elevi.

Nici primarul comunei Moţăieni. Florin Iordache, nu le poate pune la dispoziţie copiilor un microbuz, întrucât în localitate nu există niciunul.

Cei doi edili au promis că vor încerca să găsească o soluţie comună pentru a le uşura drumul spre şcoală prichindeilor. Până atunci, însă, şcolarii şi preşcolarii se trezesc cu două ore mai devreme dimineaţa pentru a ajunge la timp în sălile de curs. Drumul este anevoios, mai ales pe timp de iarnă, când este acoperit de zăpadă şi nu este nici luminat. Părinţii nu îşi pot găsi un loc de muncă pentru că trebuie să-i însoţească zilnic pe copii pe drumul spre şcoală şi la întoarcere pentru a-i şti în siguranţă.

cucuteni scoala

cucuteni scoala scoala diaconu coresi fieni

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro