De la cititori: Elevii de la “Nicolae Ciorănescu”, în schimb de experiență la colegii de la “Nicolae Titulescu”

Distribuie:

Un articol semnat Bogdan Marian VintilăBogdan marian

“Elevii Liceului Tehnologic Nicolae Cioranescu din Targoviste au participat ieri, 9 iunie, la un schimb de experienta cu Liceul Nicolae Titulescu din Pucioasa , unde au facut foarte multe schimburi de pareri si de sfaturi utile si practice. Am fost placut surprinsi sa gasim oameni minunati , draguti , frumosi si interesanti.

Activitatea s-a deschis cu un joc de ice breaking care a avut scopul de a destinde atmosfera şi a instala un climat propice dezvoltării relaţiilor interpersonale între elevi. Pe agenda de lucru a entuziaştilor elevi s-a aflat ca prim moment, „Cazul centurii de siguranţă”, o tehnică nouă pe care elevii de la Ciorănescu, prin Bogdan Vintilă, secretar al CŞE au implementat-o alături de elevii de la C.N.”N.T”. S-a făcut astfel apel la gândirea logică, dezvoltarea spiritului critic, colaborare, tehnica persuasiunii şi a justei judecăţi, elevii dovedind un grad ridicat de receptivitate şi de atenţie în cadrul acesteia. A doua parte a întâlnirii a constat într-o iniţiativă de team building prin identificarea de probleme comune în licee în ceea ce priveşte relaţia elev-elev, elev-reprezentant, reprezentant-reprezentant şi soluţii aferente acestor probleme ridicate. Lucrul în echipă a dovedit bunul simţ civic şi prietenos al elevilor ambelor licee, cât şi dorinţa de implicare pentru îndeplinirea unui ţel comun şi acela fiind dezvoltarea structurii Consiliului Şcolar al Elevilor. La autoevaluarea activităţii, elevii au împărtăşit puncte forte şi slabe ale activităţii fiind atinse aspecte pozitive precum deschiderea reciprocă, câştigarea

respectului, dobândirea valorilor, prietenia, conştiinciozitatea şi imlpicarea activă. Ambele licee au acumulat cunoştinţe noi, o dorinţă nouă de colaborare, soluţii viabile pentru a fi implementate în anul şcolar viitor şi promisiunea celor de la CNNT de a întoarce vizita colegilor din Târgovişte!
 elevielevi11425281_1678591405702893_1017719778_n
elevi

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro