Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Dâmboviţa a propus un stil de viaţă sănătos pentru tinerii din Europa

Este vorba despre un proiect european iniţiat de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Dâmboviţa, desfăşurat în parteneriat cu Colegiul Naţional „Constantin Carabella” Târgovişte, Centrulde Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

proiect comenius (2)

Proiectul „The Healthy Young Peopleof Today Are the Future of Europe Tomorow” reunit parteneri din nouă ţări, pe lângă România, participând echipe din Germania, Italia, Spania, Portugalia, Litunia, Letonia, Grecia şi Polonia şi şi-a propus promovarea unui stil de viaţă sănătos, din punctul de vedere al nutriţiei şi al sportului. S-a pus accentul pe prevenţie pentru diminuarea factorilor principali de risc, identificaţi ca fiind: fumatul, alimentaţia nesănătoasă şi sedendatirismul.

proiect comenius (3)

Proiectul, demarat în anul 2012, se află în ultima etapă. Astăzi partenerii s-au întâlnit la Târgovişte, în amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”. Oaspeţii din celelalte ţări s-au arătat entuziasmaţi de prezenţa la Târgovişte, unde vor desfăşura zilele acestea ateliere şi întâlniri de evaluare a proiectului. Nu lipsesc din program şi vizite la obiectivele turistice din oraş, dar şi în zona Bran-Braşov-Sinaia. „Am învăţat multe lucruri în acest proiect despre alimentaţie şi obiceiuri sănătoase şi am putut să dezvolt cunoştinţele de comunicare în limba engleză. Îmi place Târgoviştea, deocamdată din punct de vedere al mâncării, pentru că nu am reuşit încă să o vizităm”, ne-a împărtăşit din experienţele sale Miren Puente, în vârstă de 14 ani, din Spania.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media