Târgoviște: Festivalul „Moștenirea Văcăreștilor” a ajuns la cea de-a 52-a ediție

Distribuie:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană  „I. H. Rădulescu”,  Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” şi cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, desfăşoară în perioada 5 – 6 noiembrie 2020, a LII – a ediţie a Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, structurat pe patru secţiuni de creaţie: poezie, proză scurtă teatru scurt şi eseu.

Concursul se adresează creatorilor de literatură din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creaţie sau au publicat volume de autor.

Concursul urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenţii – care pot participa la una sau mai multe secţiuni – se vor prezenta la concurs cu un grupaj de maxim 10 titluri pentru secţiunea de poezie,  3 proze, însumând maximum 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 piese (inclusiv pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt. Se pot aborda teme la alegere. Pentru secţiunea eseu, este necesară o lucrare de circa 4–5 pagini, pe tema: „Reprezentanți ai literaturii române premoderne la Târgoviște”.

Lucrările trebuie editate în Word, cu fontul Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate. Acestea vor avea un motto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând un CV detaliat (numele concurentului, data naşterii, activitatea literară, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon) şi vor fi trimise prin poştă (imprimate pe hârtie şi pe un CD), până la data de 20 octombrie 2020, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, str. Alexandru Ioan Cuza nr.15, cod poştal 130007, Târgovişte. În cazul în care lucrările vor fi trimise prin poşta electronică (e-mail – [email protected]), acestea vor fi însoţite de un motto, precum şi de un CV (care să cuprindă datele personale solicitate mai sus), organizatorii asigurând confidenţialitatea acestora până ce juriul va delibera şi va stabili premianţii ediţiei. Concurenţii care nu vor trimite toate datele de identificare vor fi eliminaţi din concurs.

Concurenţii care au obţinut un premiu la una dintre secţiuni, în ediţiile anterioare, se vor putea înscrie în concurs doar la o altă secţiune.

Nu vor participa la concurs lucrările care vor fi trimise după 20 octombrie 2020, data poştei.

Rezultatele vor fi afișate pe site-ul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, www.cjcd.ro, în data de 6 noiembrie 2020.

Premiile vor fi trimise prin poștă la adresa indicată în CV – ul concurentului.

 

Vor fi oferite următoarele premii:

 

Trofeul festivalului

 

Poezie:

 

1 – Premiul Naţional pentru Poezie

2 – Premiul al II-lea

3 – Premiul al III-lea

4 – Menţiune

 

 

 

Proză scurtă:

 

1 – Premiul Naţional pentru Proză

2 – Premiul al II-lea

3 – Premiul al III-lea

4 – Menţiune

 

Teatru scurt:

 

1 – Premiul Naţional pentru Teatru scurt

2 – Premiul al II-lea

3 – Premiul al III-lea

4 – Menţiune

 

Eseu:

 

1 – Premiul Naţional pentru Eseu

2 – Premiul al II-lea

3 – Premiul al III-lea

4 – Menţiune

 

Relaţii suplimentare:

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa – telefon: 0245/611184; e-mail: [email protected], web www.cjcd.ro (unde vor fi publicate şi rezultatele finale).

Notă finală:

Orice modificare a actualului regulament va fi notificată în procesul-verbal de jurizare şi adusă la cunoştinţa publicului de către juriul naţional, alcătuit din personalităţi recunoscute ale vieţii cultural-literare naţionale.

 

 

Director festival

Cătălin Ionuţ Lăscaie

 

 

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro