TABLETA DE VINERI – Răzvan Andrei NISTOR – Nu lăsa frica să-ți încoroneze viața

 

Vinerea e ziua lor, aici, la Gazeta Dâmboviței… Sunt elevii mei de azi sau de ieri, sensibili, inteligenți, preocupați de învălmășirile timpului pe care îl trăiesc, alături de noi. În ei cred că mai există o speranță și pentru lumea de mâine… ( Ionuț  CRISTACHE)

Frica este o  stare de adâncă neliniște și de tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar; lipsă de curaj, teamă, înfricoșare.

Depresia a fost denumită „boala secolului”, iar toți psihologii, sociologii, psihiatrii și alți oameni din această sferă profesională încearcă să vindece această boală, dar ceea ce este de fapt în spatele acestei boli, sunt lucrurile ce ar trebui vindecate, iar frica este pilonul său de bază.

Din frică se nasc monștrii și acele crăpături din minte, de unde izvorăsc gânduri negative și te fac să nu mai poți depăși trecutul și nu te lasă nici măcar să vezi în prezent și să te bucuri de el. Frica naște ideea de inferioritate, stagnează dezvoltarea și ușor ajungi să fugi de oamenii din jurul tău, să fugi de tine și să nu mai vrei să te regăsești. Ajungi să pierzi orice speranță, cerul este acoperit cu o perdea de nori, iarba este din ce în ce mai uscată, iar florile sunt din ce în ce mai ofilite.

STOP…

Oprește-te și trăiește pentru că tu ești singurul tău stăpân… Nu aștepta o minune pentru că tu ești minunea și tot ceea ce trebuie tu să faci este să te ajuți să ieși dintre frici, să îndepărtezi toți monștrii de sub pat și din propria-ți minte și să înveți că trăiești pentru tine, nu pentru altcineva.  Fricile sunt produsul minții tale așa că tu poți să le controlezi. Ai să vezi din nou cerul senin și însorit, iarba va fi verde și florile din ce în ce mai colorate.

 

Fii fericit, iubește, trăiește!

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro