TABLETA DE MIERCURI: Pompiliu Alexandru – Noua Perestroika

    A venit și valul patru. Bine documentat, bine încadrat, bine anticipat. La milimetru. Se vede, domne, când ai de-a face cu profesioniști. Oameni de știință, nu pârâți din așa zisele științe sociale. S-a știut și categoria de vârstă care este afectată. Virusul ăsta, extrem de inteligent, mai întâi a lovit în bătrâni. Apoi în mâna de lucru activă. Apoi, ca să pună capac și să convingă toată planeta cât e de necesar să fie supusă tuturor constrângerilor, lovește în copii. Până aici! Gata, de acum se iau măsurile definitive! Se va da afară, vor fi linșați pe stradă de organele abilitate toți infecții și infectații, nu mai primești de mâncare, ți se taie curentul, gazul, apa… Te vei conforma sau vei pieri! Sau pleci în pădure. Societatea nu mai acceptă decât obedienți. 

    Apoi urmează ridicări de prețuri. Benzina prima, pentru a stimula piața auto electrică. S-a liberalizat prețul la energie. Rezultatul o să îl vedem în iarna asta. Dar Perestroika merge mai departe. În cel de-al patrulea val al pandemiei care nimicește tot în picioare suntem mai rău decât înainte de valul prim. Adică spitalele sunt la fel de prost dotate – ba, mai prost – medicii sunt la fel de insuficienți, bâlbâiala cu privire la medicație încă merge mai departe. Medicii mari ai lumii încă se bat între ei. La un mare spital din New York, săptămâna asta au demisionat în bloc toți medicii, ca semn de protest pentru vaccinarea obligatorie. Pricinoși! Nu au învățat nimic din facultatea aia de medicină! Încă așteptăm dezbaterile publice între virusologi și epidemiologi. Așa că rămân părerologii de facebook, și e normal ca oamenii să adopte o atitudine – pro sau contra. Acum nu se mai sinchisesc să te îndemne cu argumente că e bine să te vaccinezi. Acum ți se spune pe față: „Vaccinează-te, numai astfel poți să profiți de vară, să mergi unde vrei, la mare, la spectacole, cu avionul, să mănânci, la supermarket…”. Perestroika continuă cu „evacuarea pe scara de incendiu” (cum zicea Amza Pellea). Stai pitit în casă și te uiți ce fac oamenii politici în aceste vremuri. Și nu îți vine a crede. Pe orice post dai, un căcâț mic sau mare este pus în discuție. Se ceartă, fac moțiuni plecând de la noțiuni, principii; vorbesc despre valori, despre responsabilități etc. Nu mai face nimeni nimic. Până și președintele se duce să lăcrimeze la căpătâiul lui Brukenthal, uitând câteva capitole din istoria României. Și te întrebi ce rost mai are să se facă efectiv ceva, să mai avem un asfalt turnat undeva, să mai văd un spital construit, o școală… Sau să ia taurul de coarne și să facă ordine în pandemia asta. Doar circ al politicienilor. Iar în timpul ăsta se cere mână de lucru în poliție! Se fac angajări, căci bătrânii de 40 de ani sunt pensionați pe capete. Se angajează căruțași, poștași, sudori, matrițeri, instalatori, bețivi, cocalari…. orice și oricine este bine venit! Nu îți mai palce meseria pe care o ai? Vino la noi, în poliție! Nu contează că ai habar să citești sau să scrii, important e să faci norma de amenzi și să fii absurd! Vin vremuri în care trebuie să menținem ordinea socială! Perestroika nu permite nimănui să explodeze, să răbufnească! Un vecin pe care nu l-am mai văzut de mult timp îmi spune: „Sunt extrem de supărat! Este a patra oară când muncesc degeaba. Am strâns bani pentru a-mi face o casă de patru ori până acum. De fiecare dată o inflație a apărut. Nu mai e ghinion, aici e bătaie de joc! Acum am ieșit la pensie, iar tot ce am agonisit în ultimii ani s-a redus acum la 30% (doar atât pot să mai fac din ceea ce îmi propusesem).” Oare ce să îi spui omului acestuia? Că Perestroika presupune o schimbare pașnică, lină, spre neomarxismul tehnologic și medical care va îmbrățișa toată planeta și cu toții o vom duce bine? 

    Așadar, mai este cineva oare pe aici care mai crede că se schimbă ceva prin următorul vot? Mai este cineva pe aici care crede că „soluțiile pașnice” sunt cheia succesului, esența democrației? Care democrație? Că respectul legilor este fundamental? Care legi, cele nedrepte de te dau pe spate, din orice univers ai fi? Mai este cineva oare pe aici care încă mai speră la o revenire fără ca omul de rând să nu explodeze și să pună mâna pe par? Chiar atât de multă încredere aveți în serviciile secrete care ne căpușează de ani de zile în loc să ne protejeze, că vor controla orice tentativă de explozie socială? Până și curcile văd că societatea este coaptă complet pentru o formă de manifestare violentă. Război civil, revoltă în masă, revolte izolate, indivizi care clachează, care nu mai au nimic de pierdut, așa că… ducă-se! Chiar suntem cu toții orbi la scânteia care a aprins deja fitilul? 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro