TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – O sugestie plină de… sobrietate

Ca un devotat alegător, gata să ajut cu un sfat, ce-i drept cam mirositor, demnitarii țării mele, aș fi vrut să merg în audiență la birourile parlamentarilor din orașul meu. Nu găseam acolo pe nimeni, așa că trimit un mesaj cetățenesc pe această cale. Poate domnului Iordache, pentru că tot termină în curând legile justiției și, mă gândesc eu, activitatea laborioasă nu trebuie încheiată brusc.

Ce ziceți, bre? Nu v-ați putea inspira din ceea ce se numește  noua fobie a președintelui Turkmenistanului: ce hârtie folosesc locuitorii la toaletă” ?

Am citit că, mare iubitor al cultului personalității, președintele Tukmenistanului nu suportă ideea că poporul său s-ar putea șterge, după ce folosește toaleta, cu… fotografia sa. Ca urmare, polițiștii din Turkmenistan au primit ordin să inspecteze toaletele țării, publice și private. Sunt în căutare de dovezi: ziare, unde fotografiile președintelui Gurbangulî Berdîmuhamedov apar mereu pe prima pagină. La fiecare loc de strângere a gunoiului, există o persoană desemnată special pentru a inspecta resturile menajere și pentru a găsi eventuale fotografii mânjite ale președintelui, caz în care trebuie să stabilească din ce imobil provine gunoiul, din ce apartament, după care trebuie să raporteze la poliție. Cei care vor fi declarați vinovați că au „întinat” imaginea președintelui, vor avea parte de un „avertisment”. Și potrivit site-ului Aleternativnnîi Novosti Turkmenistana, sunt mulți locuitori ce riscă astfel de avertismente, pentru că țara, deși bogată în petrol și gaze naturale, trece printr-o criză economică, iar populația se confruntă cu numeroase lipsuri. În schimb, de ziare – care propovăduiesc cuvântul președintelui – turkmenii nu duc lipsă, pentru că… sunt abonați obligatoriu. Ca urmare, mulți turkmeni renunță să-și mai cumpere hârtie igienică și se servesc de ziare, acolo unde este glorificat șeful statului și unde este aproape imposibil să nu-i găsești tipărite fotografiile.

Legiferați, domnilor, urgent și la noi! Nu vorbea șeful cel mare despre o lege care să pedepsească defăimătorii de țară și de aleși? Iată un model numai bun de aplicat și la noi…

Bine, ar mai fi și alte sugestii Astfel, în ianuarie, tot în țara pomenită mai sus,  s-a ordonat tuturor posesorilor de mașini negre să le vopsească în alb, pentru că albul este culoarea preferată a marelui conducător ( tot cu mustață și acolo), iar recent s-a interzis importul de costume de baie.

E simplu, faceți o comisie specială, eventual condusă de deputatul mitralieră, care e foarte activ în ultima vreme, preocupat de domnii din pușcării. Ca să aibă, bieții, o viață mai bună… Dar trebuie multă grijă cu redactarea proiectelor de lege, la guvern… Știți de ce, nu?

O vară cu ziare cât mai multe vă doresc și cu poze creponate pe prima pagină…

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro