TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – Durianul

Să vedeți ce este durianul… E cel mai urât mirositor fruct din lume. E chiar „regele” fructelor. Chimiștii au reușit să identifice câteva dintre substanțele care contribuie la aroma sa cu totul specială. Am citit că în mijloacele de transport (autocare închiriate, pe        lungi coloane de străzi, de pildă…) este interzisă urcarea cu asemenea fructe. Au miez cremos, roșu, cu o aromă inconfundabilă. Durianul are peste 200 de substanțe volatile, dar nu se știe care dintre ele contribuie la mirosul său caracteristic. Unele molecule sunt asociate cu aroma de ceapă degerată și, se spune, ele nu se mai găsesc în nimic altceva.

Tableta mea de azi e vădit apolitică. Despre pasivitatea durianică din țara mea, despre revoltele de buzunar vorbim când s-o mai putea. Dacă s-o mai putea… Acum mai înșir aici niște cuvinte, culese dintr-o pagină de roman: slut, hâd, murdar, lipsit de scrupule, josnic, infam, ticălos, respingător, detestabil

Un personaj, care căuta îngerul mai întreabă: ce gene de nemernic trebuie să moștenești, pentru ca, după ce ți-ai atins scopul, să-ți întorci fața de la tot ceea ce ai promis? Și, vorba lui Epicur, dacă vrei să faci bogat pe cineva, nu-i spori averea, ci ia-i din dorințe.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro