TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – „DIPLOMAȚII” DE RAHAT

Distribuie:

Diplomați de la oameni cu diplome…

Mai apar prin diferite emisiuni TV elefanți cu ifose de enciclopediști, purtători ilegali de limbă română, oameni politici de renume mondial și județean, chinuitori de logică și retorică contemporană. Recentele proteste ale tinerilor ne-au readus în memorie tipologia caracteristică a politicianului din ultimii 25 de ani. Ei, tinerii, știu foarte puține despre această tagmă de elefanți politici, care au decis și încă mai hotărăsc soarta unor generații nevinovate. Sper să le ofer o lecție de istorie recentă, dacă ei vor să pună ceva în adevărul zilelor pe care le trăim. Tinerii trebuie să afle mai multe decât lozincile manipulate de oamenii de meserie pe străzile orașelor.

Așadar, iată o primă recapitulare pentru entuziasmul deja epuizat al tinerilor mei prieteni… Un fel de mică lecție de istorie, pentru ca ei să înțeleagă cine sunt cei care ne-au condus până acum. Și nu pentru că eu aș crede că ceea ce se pregătește în aceste zile este neapărat strălucitor… Mișună deja tagma pătată pe ecranele televizoarelor și nu cred că ciolanul cărnos pe care-l atacă plini de pofte băloase poate să fie lăsat în părăsire…

Prin urmare, un pic de istorie recentă…  Sub acoperirea diplomelor pompoase, CV-urile reale ale actualilor guvernanți ascund surprize de mari proporții, spunea senatorul PSD Valer Marian, într-o declarație politică depusă la Parlament. El vorbea despre câțiva demnitari din zona sa politică și prezenta ceea ce numea „caracatița Falcă”, adică grupul de interese al influentului primar al Aradului.  Domnul senator zicea așa: „În ultimii şase ani primarul Falcă şi-a constituit un cerc de putere personal la nivel naţional prin promovarea în funcţii cheie în diverse instituţii fundamentale ale statului a unei suite de apropiaţi şi fideli ai să din judeţul Arad . Exemple sugestive în acest sens sunt secretarul de stat Eugeniu Pistru de la Ministerul Transporturilor, preşedintele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, chestorul Alexandru Tonca, adjunct al şefului IGPR, secretarul de stat Ioan Dascălu de la MAI, ministrul Traian Igaş, şi generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al acestei instituţii”…

Valer Marian a prezentat și meseriile de bază ale celor în cauză: „Eugeniu Pistru a fost tinichigiu şi şofer, după care a absolvit liceul şi facultatea la distanţă (ID). Nu numai Eugeniu Pistru a avut o meserie stimată de preşedintele Traian Băsescu, ci şi alţi discipoli ai primarului Falcă: ministrul de interne Traian Igaş a fost tâmplar, preşedintele CJ Arad, fostul senator Nicolae Ioţcu, a fost fochist, deputatul Iustin Arghir Cionca a fost chelner, iar deputatul Lucian Riviş Tipei a fost dresor de câini şi patron al unei firme de bodyguarzi, care a avut contracte bănoase cu Primăria Arad”.

Senatorul PSD a oferit și alte informații despre fostul ministrul de Interne: „Am adresat ministrului Traian Igaş o întrebare privind pregătirea sa juridică, solicitându-i să-mi comunice la ce vârstă a absolvit Facultatea de Drept, la ce formă de învăţământ universitar (la zi sau la fără frecvenţă), cu ce medie generală, precum şi dacă a fost jurist practicant (judecător, procuror, avocat, notar sau consilier juridic) şi în ce perioadă. Ministrul Igaş   mi-a transmis săptămâna trecută un răspuns impertinent prin care mă trimite să consult site-urile www.igas.ro şi www.mai.gov.ro. Pe site-urile respective este menţionat doar că este licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad , astfel că am fost obligat să mă adresez altor surse. Astfel, am aflat că Traian Igaş este de meserie tâmplar şi că s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natală Pecica. Şcoala generală a absolvit-o în comuna Cristian din judeţul Sibiu , unde se spune că a rămas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învăţământ la distanţă şi cu mare dificultate, în jurul vârstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica şi a trebuit să se transfere la un liceu din Nădlac pentru ale finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vârstei de 40 de ani, tot la forma de învăţământ la distanţă (fără frecvenţă), obţinând note mediocre şi având o medie generală în jur de 8. Probabil că l-a ajutat faptul că rectorul acestei universităţi îi era coleg de partid, acesta candidând în 2008 pentru un mandat de senator în judeţul Arad. După absolvirea Facultăţii de Drept, Traian Igaş nu a fost jurist practicant, nici măcar ca şi consilier juridic, deci aprecierile şi aşteptările şefului statului nu prea au acoperire. Realitatea este că ministrul de interne a absolvit o facultate de drept privată, la fără frecvenţă şi cu note mediocre, şi nu are nicio experienţă în domeniul juridic şi nici în administraţia publică în funcţii executive. Singura sa legătură în ministerul de interne este faptul că tatăl său a fost şef de post în regimul comunist în comunele Apaţa din judeţul Sibiu şi Pecica din judeţul Arad”.

Valer Marian l-a acuzat și pe fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, originar tot din Arad  care „a absolvit doar 11 clase şi nu şi-a echivalat studiile liceale şi superioare în România. Un ministru care confundă cetăţenia cu naţionalitatea (a se vedea CV-ul, în care a consemnat „Naţionalite: Română, Franceză”) şi care nu şi-a învăţat propriul şi unicul copil să vorbească limba română. în ultimii 20 de ani şi discriminează elevii proveniţi din rândul populaţiei majoritare”.

Informații similare s-au vehiculat în presă și în legătură cu alte nume marcante ale fostului PDL, precum deputatul Costică Canacheu, fost președinte al Comisiei de Apărare, care are doar liceul și a fost electrician, ori Monica Ridzi, cunoscută ca fostă dansatoare prin cluburile de noapte hunedorene, acum plecată puțin la răcoare. Chiar fiica fostului președintelui, Elena Băsescu, a stârnit controverse, după ce s-a dovedit că presupusa diplomă a unei universități americane era, de fapt, un stagiu de câteva săptămâni.

Toate bune și frumoase, domule senator PSD, dar prin partidul matale nu cauți? Ceva sculer-matrițer tocmai ajuns numărul doi în partid nu e pe acolo? Doar prin opoziție căutăm „diplomații” de carton? Hai, la treabă prietene politician… Tocmai te-am scos de la naftalină…

Mai vreți? Mai avem…

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – „DIPLOMAȚII” DE RAHAT

 • 17 noiembrie 2015 at 9:54
  Permalink

  Johannisme
  (Dispariţia dosarului KWJ)

  Ca şi în cazul marinarul,
  La DNA n-a mai rămas,
  Azi, nicio filă din dosarul
  Ce-l urmărise… PAS cu PAS!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro