TABLETA DE JOI – Radu Alexandru STATE – Din Condica de arestaţi a Judecătoriei Târgovişte (1834)

Şerban „holteiul” din Găeşti este arestat pentru „tăinuirea unei muşamale cu galbeni a lui Cârstea cojocarul”. Găsindu-se vinovat a fost închis şase luni la temniţă.

Toma, fiul lui Nicolae „ţiganul” din Gorgota e arestat pentru că l-a lovit cu sapa în cap pe Niţă, fiul lui Coman „ţiganul”. Găsindu-se vinovat în urma cercetării, judecătorul a decis să fie închis 30 de zile, să primească 30 de lovituri şi să plătească 50 de lei cheltuieli de vindecare, celui cu capul spart.

 

Dumitru şi Matei din Băleni erau arestaţi pentru furtul unor berbeci, faptă pentru care au fost pedepsiţi la primirea a 25 de lovituri la spate, ulterior fiind eliberaţi pe chezăşie(cauţiunea de astăzi).

 

Mihai Gherman din judeţul Dolj era arestat pentru că era „de-al doilea în fapt de hoţie” (era recidivist, cu alte cuvinte); el furase din curtea lui Cristea cojocarul un cojoc, o glugă şi o basma, motiv pentru care va fi trimis la temniţă şi bătut cu 60 de lovituri.

 

Drăgoi, juratul din Ghineşti a fost arestat pentru omorul săvârşit asupra lui Ene din aceeaşi comună: „…s-au dovedit omorâtor fără cugetare, Judecătoria trimiţându-l la cinstitul Divan judecătoresc, Secţia penală…”

 

Vasile, fiul lui Ioan Câlţaru din Târgovişte a fost arestat pentru că a dat foc casei părinteşti, Judecătoria hotărând că acesta trebuie „să fie certat cu 50 de lovituri şi să stea închis o lună şi pe chezăşie că va înveli casa, să se sloboază…”

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]azetadambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro