Spectacolele Teatrului Tony Bulandra, jucate pe marile scene ale lumii

Teatrul târgoviștean este cerut în toată țara, dar și în afara acesteia de iubitorii de cultură, care vor să vadă spectacolele la ei acasă.

Directorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Mihai Ranin, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă invitațiile pe care instituția le-a primit și le-a onorat în toată lumea.

Astfel, pe 19 aprilie, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște a participat la Festivalul Internațional Shakespeare din Craiova (festival înscris în Rețeaua Europeană a Festivalurilor Shakespeare), cu spectacolul „Romeo și Julieta – O dragoste mai puternică decât moartea” în regia Irinei Niculescu. Publicul craiovean și artiști internaționali au aplaudat la scenă deschisă reprezentația târgovișteană, ce s-a alăturat evenimentelor mondiale ce marchează împlinirea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare. După succesul avut la Craiova, spectacolul „Romeo și Julieta – O dragoste mai putenică decât moartea” este pregătit să urce pe parcursul acestui an pe scenele unor festivaluri internaționale de teatru de păpuși din Iran, Turcia și Polonia, iar în 2017 este invitat să participe la Festivalul Mondial al Teatrelor de Marionete din Charleville-Mézières, Franța.

Teatrul târgoviștean va pleca însă și anul acesta în Franța, fiind invitat la cea de-a 35-a ediție a Festivalului de Teatru din Coye-la Forêt cu reprezentația „Alpenstock”, de Remi de Vos, în regia lui Radu Dinulescu. Spectacolul a fost realizat în colaborare cu Asociația Thespis din Arad iar participarea la festivalul francez este susținută de Institutul Cultural Român din Paris. „Alpenstock” spunea povestea lui Fritz, un funcționar bine integrat în grupul său social, îndoctrinat și  naționalist, consoarta sa Grete, soție devotată și obsedată de curățenie și Yossip, al treilea personaj, un foarte colorat reprezentant al spațiului carpato-transilvano-balcanic. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Liviu Cheloiu, Victoria Cociaş şi Pavel Danil Bârsan. Proiectul se adresează în primul rând publicului din România precum și publicului francofon din Europa și din lume, într-o perioadă în care problemele de rasism și xenofobie explodează peste tot în lume iar românii sunt adeseori victime în mijlocul acestui fenomen. În cadrul Festivalului de Teatru din Coye-la Forêt va fi pusă în scenă o reprezentație a spectacolului  „Alpenstock” în data de 23 mai.

”La festivaluri mergem pentru a realiza contacte, pentru a ne proba valoarea ca artiști, valoarea ca instituție, prin felul în care comunicăm cu celelalte teatre și festivaluri internaționale”- Mihai Constantin Ranin, manager Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

De asemenea, spectacolul Furtuna”, de Dumitru Acriș, a fost solicitat în Coreea de Sud, la Seul, unde teatrul târgoviștean va avea șase reprezentații, așa cum spune actorul Liviu Cheloiu.

În plus, anul viitor, Teatrul Tony Bulandra va merge cu două spectacole la Edinburgh, unde va participa la cel mai mare festival din lume.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro