Sabin Păutza va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Valahia Târgovişte

Senatul Universităţii Valahia din Târgovişte va acorda săptămâna viitoare titlulul și a diploma de Doctor Honoris Causa, domnului prof. univ. dr.   SABIN PĂUTZA – personalitate marcantă a vieții muzicale naționale și internaționale, cu o carieră strălucită de peste 50 de ani.

Domnul prof.univ.dr. SABIN PĂUTZA – membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, al ASCAP (Uniunea Compozitorilor Americani) si al Biroului  de Consilieri al Institutului Biographic American. Compozitiile sale sunt publicate in totalitate de catre San Nicobian Edition din New York iar casa de discuri Swift Music Group din New Jersey editeaza in prezent seria “Opera Omnia” a compozitorului, din care au aparut deja primele zece compact discuri.

Sabin Păutza s-a impus în viaţa muzicală românească şi internaţională ca o personalitate cu multiple valenţe: compozitor, dirijor, profesor. A fost profesor de armonie, dirijat şi orchestraţie la Conservatorul „George Enescu” din Iaşi, dirijor permanent al Orchestrei Simfonice a studenţilor şi dirijor al Coralei „Animosi”.

A fost director artistic şi dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey – Plainfield Symphony, fiind Conductor Emeritus pe viaţa al ansamblului. Profesorul Sabin Păutza a dirijat în Europa, America şi Australia pe scene celebre precum Carnegie Hall – New York,Santa Cecilia – Roma, Fr. Chopin – Varşovia sau Philharmonic Hall – Sydney.

Un moment cheie în cariera sa l-a constituit debutul în prestigioasa sală Carnegie Hall din New York (1985), când s-a prezentat în dublă ipostază: aceea de dirijor la pupitrul Orchestrei New York University Symphony şi de compozitor – în program figurând şi lucrarea sa Haiku.

Pentru creaţiile sale compozitorul a obţinut numeroase distincţii: Premiul „George Enescu” pentru compoziţie (1975), Premiul Uniunii Compozitorilor din România (1979), Marele Premiul al Radioteleviziunii Române (1981), Diploma de onoare la Concursul Internaţional de Compoziţie de la Salt Lake City – Utah (1985), Premiul „Rudolph Nissim” al Uniunii Compozitorilor din Statele Unite (1990), Premiul „Martin Luther King Jr.” pentru compoziţie (1994).


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Sabin Păutza va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Valahia Târgovişte

  • 10 mai 2015 at 23:57
    Permalink

    Vă puteţi depăşi frica de eşec, mergând cu încredere în direcţia visurilor voastre şi acţionând ca şi cum ar fi imposibil să eşuaţi. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro