Regizorul Dan Țopa este noul director al Teatrului ” Andrei Mureșanu” din Sfântu-Gheorghe

Regizorul târgoviştean şi fostul director al Teatrului Municipal Târgovişte până în urmă cu un an şi jumătate, Dan Ţopa a câştigat ieri concursul pentru ocuparea funcției de manager al Teatrului Andrei Mureșanu din municipiul Regizorul Dan Țopa este noul director al Teatrului  ” Andrei Mureșanu” din Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna.

Dan Țopa a fost desemnat câștigător cu media finală de 7,40, contracandidații săi obținând medii finale de 7,20 și respectiv 6,70.

Aceştia au depus contestaţii referitoare la cadrul legal de derulare a concursului, care s-au dovedit a fi nefondate, Dan Ţopa fiind declarat câştigătorul postului de director al teatrului din Regizorul Dan Țopa este noul director al Teatrului  ” Andrei Mureșanu” din Sfântu-Gheorghe.

Viceprimarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat pentru stiri.covasnamedia.ro că vestea încheierii concursului este una bună, deoarece noul director al TAM va putea să să apuce de treabă cât mai curând, după semnarea contractului cu autoritățile locale.

Teatrul românesc din Sfântu Gheorghe a rămas fără director pe 29 martie, când Horațiu Mihaiu a demisionat în urma unor neînțelegeri cu Comisia de evaluare din partea Primăriei, care trebuia să aprecieze munca directorului TAM din ultimul an. TAM este singura instituție de teatru profesionist în limba română din județul Covasna.

După ce a plecat din Târgovişte o perioadă s-a zvonit că Dan Ţopa ar fi fost ofertat de o agenţie de mass-media şi publicitate din capitală, pentru a lucra în domeniul creaţiei, însă anul acesta regizorul a revenit la Târgovişte cu un nou proiect şi anume Asociația Culturală ARTALTFEL, care, în colaborare cu Asociația VOODOO-Film şi Asociația Culturală Cinemascop au adus la Târgovişte şi Pucioasa proiecţii ale unor filme româneşti premiate la festivaluri importante, printre peliculele prezentate numărându-se ” POZIȚIA COPILULUI” şi ”După dealuri”. Însă, proiectul nu a avut mare success, unele proiecţii fiind anulate la Târgovişte, din cauza numărului mic de bilete vândute, chiar dacă preţul acestora era unul modic, de doar 10 lei.

 

Dan Ţopa este iniţiatorul primelor spectacole de teatru pentru copii şi tineret, jucate la Târgovişte. Tot el este cel care l-a adus pe Moş Crăciun la Târgovişte, cu Săgeata Albastră.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro