PUNCTUL PE CUVÂNT – Gabriela CRISTACHE – „Gata este inima mea…” (Psalmul 56)

Reușim oare să fim gata la timp? Nu prea cred… Ne începem ziua cu multe în gând, multe de făcut, dorind să le împlinim pe toate. Uneori avem energie, încredere și pricepere să reușim lucruri banale, prozaice, poate chiar meschine. Fără a avea intenții rele, trecem  haotic prin diverse secvențe ale unei vieți foarte asemănătoare cu a altora, alteori poate ordonat, meticulos, ca să ne încheiem ziua cât mai mulțumiți.

   Nu facem prea mult nici binele, nici răul, ajungem la sfârșitul zilei și, unii dintre noi, purtăm convorbirile cu propria conștiință. Oare suntem gata să fim lucizi atât cât trebuie?

   Neprevăzutul ne descumpănește pe mulți dintre noi. Durerea sufletească sau trupească, neliniștea, îndoiala, nevoia de a amâna aflarea unui adevăr până la capăt, dezvăluirea unei trădări, un eșec, o umilință, violența fizică ori verbală produc în noi o dezorientare pe care unii nu o putem gestiona. Suntem oare gata față în față cu neprevăzutul, cu o bucurie neașteptată, cu o mare împlinire a cuiva drag sau a noastră?

   Aflăm că cineva ne iubește, ne prețuiește, ne respectă și inima nu știe cum să le primească astfel încât să le cuprindă bine. Euforia ne face să promitem, să proiectăm fapte mari, să oferim cu generozitate ceva la care altfel nu ne-am prea gândit să cedăm. Nu ne pricepem să fi pregătiți, să fim gata…

   Afirmăm sentențios că suntem trecători, că știm că tot ceea ce avem rămâne în urmă, că ne acceptăm destinul. Putem însă spune că suntem gata cu adevărat?

 

GABRIELA CRISTACHE este absolventă a Facultății de Filosofie și a fost dascăl de „Carabella”…

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro