PUNCTUL PE CUVÂNT – Gabriela CRISTACHE – Armonii

Dintr-o liniște oarecare se ridică încet firul unei melodii, asemeni unei încercări de a scrie cu o pană ceva ușor, ca o pregătire pentru altceva mai complicat. Apoi, sunetele devin mai ferme, se disting tot mai clar, mai decis. 

   Sufletul se pregătește, pornește în întâmpinarea muzicii, ca și cum ar aștepta pe cineva drag. Pașii de întâmpinare prind cadența muzicii, dacă nu cumva eul se sfiește să arate că muzica poate chema în ritm un trup stângaci, rușinat de eventualitatea exteriorizării dansului.

   Cel mai adesea, un dans se află în interiorul ascuns al eului; pentru că nu toți ne putem bucura la vedere și atunci dansăm cu sufletul, cu pulsul, cu inima, cu dragostea, cu tandrețea, cu avântul unei vârste care nu se exprimă în ani.

   Și atunci, ne înălțăm odată cu muzica pe care o ascultăm, cuprindem cu ochiul sensibilității noastre amestecul de senzații date, de undele mătăsoase ale muzicii care trec prin lumina diafană dăruită de Creator. 

   Nici nu știm, nici vorbă să găsim cuvintele cele mai potrivite, să așezăm în vorbirea noastră măsura bucuriei, pentru  că aripa muzicii ne-a atins. Atunci măsura clipei e secunda căreia am vrea să-i mai adăugăm de la noi un nume pentru miracolul pe care l-am întâlnit, care ne-a atins cu o adiere îngerească. 

   Și ne mirăm că Duhul Sfânt l-a vizitat pe artist, sălășluindu-se în el. E o frumusețe pe care o simțim prea mare pentru noi, prea multă pentru o sensibilitate a unui om obișnuit. Dar sufletul se străduiește să recunoască smerit întâlnirea cu sublimul pe care Dumnezeu ne-a îngăduit să-l simțim.

 

GABRIELA CRISTACHE este absolventă a Facultății de Filosofie și a fost dascăl de „Carabella”…

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro