Moștenirea Văcăreștilor și-a anunțat câștigătorii!

Festivalul-Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” – ediţia 51-a, s-a desfășurat la începutul lunii noiembrie și a adunat participanți din toată țara.

Juriul a fost format din Acad. Mihai Cimpoi, prof. Mihai Stan, George Coandă, Grigore Grigore, Aurel Maria Baros, Corin Bianu, Nicolae Oprea, Victor Petrescu, Iulian Filip și George Toma Veseliu.

Evenimentul a cuprins conferințe, mese rotunde, dar și vizite în bibliotecile publice precum Găeşti, Moreni, Pucioasa, Fieni, Titu, Văcăreşti.

Câștigătorii din acest an au fost:

Secțiunea Poezie – Nicoleta Florescu

Secțiunea Proză – Mihaela Daniela Tudor

Secțiunea Teatru – Antonia Andra Mihăescu

Secțiunea Eseu – Mihai Raluca Alexandra

 

Grupul de scriitori români și de la Chișinău a donat bibliotecii de la Brezoaele cărți despre poeții Văcărești scrise în ultimii ani.  A fost deplânsă starea actuală a Curții de la Văcărești care din motive birocratice legate de testamentul Elenei Văcărescu împiedică un parteneriat între Academia Română și Consiliul Județean Dâmbovița. Până la luarea unei decizii, scriitorii târgovișteni vor evoca ,, Moștenirea Văcăreștilor” ani buni de acum înainte tot în ,, Salonul Văcăreștilor” din casa natală a scriitorului și arhitectului Emil Stănescu de la Brezoaele, mai ales că între vechile familii boierești ale Văcăreștilor și Brezoienilor au fost strânse legături de prietenie.

Ordinul Arhitecților de la Târgoviște, prin președintele Emil Stănescu, vă întocmi proiectul de restaurare a ,,Casei de la Văcărești” ca un prim pas către dorita reconstrucție a frumosului așezământ demolat acum 50 de ani.

Salonul „Văcăreștior” de la Brezoaele

Monumentul lui Petrașcu Brezoianu

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro