“MOŞTENIREA NOASTRĂ BRÂNCOVENEASCĂ”, expoziție dedicată lui Brâncoveanu, la Târgoviște

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte  în colaborare cu Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” din Târgovişte, organizează expoziţia temporară “Moştenirea noastră brâncovenească”, care va avea loc joi, 06 noiembrie 2014, ora 12.00, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, eveniment ce se înscrie  în seria manifestărilor culturale dedicate Tricentenarului Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Evenimentul  va fi completat cu  “Balada lui Brâncoveanu” – moment artistic susţinut de elevii Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” din Târgovişte.

Vizitatorii vor putea admira în  cadrul expoziţiei, obiecte din perioada brâncovenească (carte veche românească, ceramică, documente de cancelarie, frescă, tetrapodul şi sfeşnicul din Biserica Mare Domnească), dar si fotografii ale ctitoriilor brâncoveneşti din judeţul Dâmboviţa.

Muzeul de Istorie îşi aşteaptă vizitatorii, să poposească  prin locurile în care Constantin Brâncoveanu  şi-a găzduit familia, şi-a purtat paşii şi  a făurit vise şi speranţe pentru neamul românesc.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 5 ganduri despre ““MOŞTENIREA NOASTRĂ BRÂNCOVENEASCĂ”, expoziție dedicată lui Brâncoveanu, la Târgoviște

  • 1 noiembrie 2014 at 12:28
    Permalink

    In cadrul Programului Cultural “Constantin Brancoveanu si Targovistea “Societatea Arhitectilor Dambovita “finantata de AFCN ( Administratoia Fondului Cultural National} va edita un Ghid Turistic – Cultural intitulat “Pe urmele lui Constantin Brancoveanu” In acest an SAD a organizat o o serie de activitati pentru tinerii arhitecti din judet.O deplasare -pe urmele ctitoriilor brancovenesti, un concurs pentru mobilarea incintei palatului de la Potlogi si un concurs pentru reconversia unor centrale termice din Municipiu Targoviste. Daca tinerii arhitecti vor adera la organizatia noastra ( avem nevoie de sange proaspat) vom organiza si alte concursuri de idei pentru obiectivele de investitii pentru care Primaria este interesata.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro