LUMEA FĂRĂ MASCĂ – Constantin CIUCĂ

Timpul care vine e însăși dorința ta de a face ceva. Dorința ta îi dă curgere şi îl coagulează în secvențe de întâmplări posibile în mintea ta de copil, de bărbat, de femeie.

 

O tresărire

   Din noroc sau din ceea ce pare o întâmplare, vezi uneori pe stradă, pe internet sau aiurea, un om care ți se pare că seamănă cu cineva din viața ta. Și nu cu oricine din viața ta, ci cu cineva important, foarte important, pe care, din neatenție sau din nenoroc, l-ai pierdut. Și atunci îți tresare dintr-o dată inima și te ia o bucurie bruscă de parcă ai fi inhalat un drog psihotrop.

   Nu îți dai exact seama cu cine seamănă și nu știi de unde să îl iei, dar inima îți tresare și te umpli de o așteptare și de o speranță neclare, dar intense.

   Și începi să te porți cu el familiar, ca și cum cu el ai fi petrecut ani din viața ta împreună. Ca și cum ai avea în comun cu el amintiri, emoții și întâmplări esențiale ale devenirii tale, iar el ar fi garanția unei fericiri pe care ai simțit-o mereu aproape. Si te porți ca și cum el abia te aștepta pe tine să apari în viața lui ca să se simtă și el bine și să se bucure. De fapt, el este un om străin. Un trecător pe stradă, o poză pe internet, o imagine dintr-o revistă.

   Nu îți dai seama cu cine seamănă pentru că el nu seamănă cu nimeni pe care să îl fi cunoscut în realitate. Nu a existat nimeni ca el în viața ta de până atunci. El seamănă, numai cu cineva pe care ai vrut mereu să îl cunoști, fără să îl fi cunoscut vreodată cu adevărat. Cineva pe care nu l-ai întâlnit niciodată fizic dar pe care ai vrut tot timpul să îl întâlnești. Și pe care, întâlnindu-l, te răscolești și tresari pentru că, în mod cu totul absurd, ți se pare că întâlnind omul acesta, te afli deja in apropierea imediată a fericirii. Și te apucă un tremurat incontrolabil, ca atunci când s-au anunțat rezultatele loteriei, iar tu ai biletul câștigător. Tu. Ai câștigat. Dar încă nu ai încasat biletul. E la tine în buzunar. Îl ții între degete și te frige.

   Dar nu e nimic. E doar o fabricație a minții tale.

 

Însoțire fără sfârșit 

 

   Când omul pe care îl iubești dispare fizic din viața ta, chipul lui apare brusc pe clădiri, pe pereții camerei tale și pe munții de pe marginea șoselelor și merge întotdeauna în aceeași direcție în care mergi tu, cu exact aceeași viteză cu care mergi tu.

 

Arest preventiv

 

   Există, din păcate, în lumea asta femei atât de frumoase încât simpla lor apariție are un efect devastator. Altfel spus, unde apare o femeie ca asta, celelalte femei din jurul ei dispar. În locul lor, lumea rămâne populată doar de această femeie unică iar tu rămâi cu ea în minte, vrăjit, săptămâni sau luni de zile ca într-o pușcărie în care singurul vizitator care îţi este permis este această femeie.

   O sancțiune severă, cu executare, asta este o femeie frumoasă! Un arest nedrept și abuziv la care ești pedepsit doar pentru vina de a fi bărbat! 

 

CONSTANTIN  CIUCĂ  este un foarte cunoscut  poet, prozator și, desigur, fost profesor de „Carabella”… Puteți să citiți mai multe texte ale autorului pe www.kuppi.ro

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro