Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

LUMEA FĂRĂ MASCĂ – Constantin CIUCĂ – Regele cu pene…

   Singurătatea e atunci când intri într-un magazin de cadouri și nu ai pentru cine să cumperi.

 

ALIEN LA MILANO

 

   Am stat, acum vreo câțiva ani, în sala de așteptare a unui aeroport din Milano, lângă un egiptean bătrân și libidinos, cu niște pantaloni scurți și largi pe el din care ieșeau două ciolane subțiri și descărnate, cu pielea de culoarea nisipului.

   Era primul om, și de altfel singurul, pe care l-am văzut în viața mea care, la fel ca cerneala de pe dolarii americani, își putea schimba culoarea în funcție de unghiul din care îl priveai: dacă mă ridicam în picioare era negru, dacă mă așezam era maro, dacă mă aplecam să îmi iau ceva din geantă și mă uitam la el, era portocaliu.

   Dar nu culoarea era partea lui cea mai tare. El mergea în Malta, eu la Casablanca. Trântit pe scaunul de alături cu picioarele alea bătrâne desfăcute dizgrațios, trei ore mi-a vorbit numai despre prostituatele din zona portului şi a hotelului Sheraton din Casablanca. Cât de pricepute erau ele şi cum, pentru numai câțiva dirhami, te alintau și te răsfățau ca pe o minune a naturii și te finalizau până te aduceau în samadi asamprajnata.

   Și, povestind, izbucnea din senin într-o formă de râs nord-african, șuierat și hârșâit, care, sincer, mie mi se părea foarte periculos. Vreau să spun că, în timp ce el își dădea capul pe spate și râdea, șuiera și horcăia cu gura larg deschisă, eu mă tot așteptam să îi țâșnească ceva din gât și să îmi sară mie pe cămașă.

   Ca în Alien.

 

POLITEȚE – cu dus întors

 

   Am mers zilele acestea pe stradă cu o domnișoară apetisantă și deosebit de agreabilă, cu o conversație inteligentă și cu o conștiință de sine acută. Totalmente civilizat. Totalmente în limita bunului simț. De aceea seara, la despărțire, am rămas absolut perplex când mi-a zis: 

   – Toată ziua numai la curul meu te-ai uitat!

   Rareori mi se întâmplă să rămân fără cuvinte. Zic, pierdut: 

   – Cum adică? Nu e adevărat, zău! 

   Și pe onoarea mea că nu era adevărat. Zice:

   -Ei, lasă nu mai face pe inocentul. Tot timpul ai stat numai in spatele meu.

   Era adevărat în sensul că o lăsasem pe ea să intre prima în magazine, rămăsesem un pas în urma ei în dreptul vitrinelor, o lăsasem jumătate de pas în față când urcam treptele, etc. Îi dădusem adică mereu întâietate așa cum trebuie să faci cu o femeie. 

   Ladies first! Să aibă oare fetișcana asta dreptate? Să fi inventat englezii ăia perverși politețea doar ca să se uite la curul femeilor?

 

CONSTANTIN  CIUCĂ  este un foarte cunoscut  poet, prozator și, desigur, fost profesor de „Carabella”… Puteți să citiți mai multe texte ale autorului pe www.kuppi.ro

 

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media