Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

LA MIJLOC DE SĂPTĂMÂNĂ – Constanța POPESCU – Și iarna are o poveste

De ceva vreme încerc să-mi clarific nevoia de bucurie, ca și tentația spre ciocolată, când lacrimile vor să-mi boțească fața. Este dorința de a fi în sărbătoare, pentru că toți avem nevoie de un popas cu emoție și belșug de iubire, așa, din timp, în timp.

De aceea mi se pare un truism să spun urarea cea mai simplă: Bucurii de sărbători! Așa trebuie să fie…

Și-mi revine mereu pe retină filmulețul cu trenul, cu camionul, reclama de la Coca-cola de ceva ani în urmă: „Vin sărbătorile vin!”. Cu beculețe, cu zurgălăi… Nu mă interesează că e o reclamă de promovare a unei băuturi indigeste și periculoase, așa este, mă interesează starea ce ne-o induce, bucuria, așteptarea, fastul unei sărbători universale…

Vin sărbătorile, vin ! E minunată starea de bucurie, de așteptare a unui eveniment surpriză. În acele camioane, trenuri cu luminițe se presupune că este Bucuria, Surpriza, de care avem atâta nevoie.

Nu toți așteptăm ceva mâine, poimâine? Ce? Bucurie, sărbătoare cu iubire! Că e o iluzie ce ne-o vând reclamele, da, așa este, dar ce frumos este să așteptăm sărbătorile cu optimism…

Vin sărbătorile, vin!” Auziți, simțiți bucuria cu care ne încărcăm de Crăciun? Cât ar fi el de perimat ca mod de aplicare socială, cu toată sărăcia românilor… Bucurii și surprize așteptăm toți.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media