LA MIJLOC DE SĂPTĂMÂNĂ – Constanța POPESCU – Închinăciune la bilanțul neputințelor

Plimbăm niște zile de la stânga la dreapta, prin timpul neputințelor, calendarul nu-mi permite să sar peste ordonanțe, hotărâri de guvern, legi uitate de unii, dar inventate doar pentru alții, pe scurte perioade, de folos fiindu-le unor  niște nimeni, din stânga spre dreapta sau invers.

A trecut un an, un An! Cu zile, cu zece luni de tulburarea minții. Cine ne putea spune la început de 2020, că vom irosi un an din viața noastră (să fie doar atât), ca să trăim, adică să supraviețuim. Important este să trăim? Asta înseamnă în condițiile lor: cu masca pe față, fără socializare, că parcă era prea multă, cu familiile departe sau îndepărtate, cu prietenii suspicioși și temători pentru viața lor simplă, fără slujbe în lăcașul sfânt, fără comemorarea morților. Asta a devenit normalitate, prioritară e viața, cu toate penitențele propovăduite. Despre asta este vorba, despre încredere și speranță. Și normalitatea? Cea a binelui făcut în orice condiții? A socializării și empatiei, a bucuriei revederilor unor prieteni… Îmbrățișarea spontană, fără grija că iei „un Covid”… Săraca speranță, cum zboară prin lunile calendarului și ne mărește anduranța, cum ne mai bate pe umăr și ne artă sus, pe cer steluța călăuzitoare…

 

Da, se sfârșește un an oropsit. Acum în săptămâna sărbătorilor bucuriei, când toate luminile sunt aprinse și sufletul nostru are candela lui, sus, avem grijă să nu suflăm nesocotit în ea, mâine va mai fi un început, un alt timp de bucurie, altceva decât ceea ce am cunoscut până acum. Puțina bucurie, strălucitoare, iarna care nu e cum o voiam noi, dar e, nici veselia pe care o doream odată, dar e, pentru că trăim, nici sărbători liniștite, dar avem, cât ni le permitem…  Și totuși colindăm și rupem filele calendarului, precum unui copac crengile crescute rău, un copac care lasă toate frunzele rele, la capăt de drum. Noi să așteptăm! În viața noastră se srecoară alte obiceiuri… Nici nu-mi imaginez ce făceam fără internetul care ne îmbolnăvește, fără FB sau fără WhatsApp… Cum mai vorbeam cu ai noștri sau cu prietenii, cum le arătam că rezistăm? Da, a trecut un an!  Și nu e rău dacă mai suntem, dacă mai citim una, alta! Știu sigur că suntem „antrenați” și încă stăpâni pe noi și pe dorințele noaste, așa că bine ai venit, micuțule an, te vom crește noi cumva! La mulți ani 2021!

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro