LA MIJLOC DE SĂPTĂMÂNĂ – Constanța POPESCU – În oglindă

Femeile au deprinderea de a privi oglinda deseori, dacă au această posibilitate, sau din reflex  de cîte ori o zăresc în cale. Este un fel de a se asigura că există, că sunt pe un podium, iluzoriu, de cele mai multe ori… Au  nevoie de o confirmare că toate sunt la locul lor. E ca atunci când cineva se uită îndelung la tine și îți vine să te privești undeva, să te asiguri că nu a apărut ceva nepotrivit, pe care nu-l știai. Este și ceva din nesiguranța lor, din cauza anilor li  se știrbește strălucirea din ochi, dacă nu, chiar,frumusețea. 

   Și totuși, nu cutele de la ochi sau colțul gurii mai lăsat, nu cearcănele sau pielea de sub barbă, nici petele de pe mâini sau chiar de pe față le-ar face nefericite. Nu… Toate ajungem să ne visăm imaginea din tinerețe, atunci când nu eram prea mulțumite, din diferite motive, femeia vrea tot și poate tot. Uneori cu foarte mari eforturi, chiar obțin… Dar fericirea nu depinde de un aspect anume, la un moment dat, când ai avut o zi, o noapte mai bună sau mai grea. Nu, ea este un cumul de senzații, repetitive, care da, țin cont și de aspectul exterior, dar mai ales de cum le privești și ce simt la acel contact vizual. Se spune că e nevoie de jumătate de privire, ca să zbori de bucurie sau să nu vrei să te mai vezi. Cu toate că, de la o vârstă, devenim mult mai pretențioase, suntem și mult mai „valoroase”, așa cu riduri, poate cu niște kilograme în plus, cu un pas mai șovăielnic, când apar durerile de genunchi, insomniile care ne usucă privirea. Apoi am trecut prin atâtea: casă, carieră, soț, copii și, în final, diversele afecțiuni care se instalează ca niște hoți, când ne relaxăm și începem să ne facem plăcerile… Nu, nu e voie! Femeile trebuie să fie atente la tot, la orice vârstă și să rămână frumoase!

   Și cât de frumoase sunt când rămân bune, senine, îngăduitoare, cu tact și răbdare, pentru că asta ar fi definiția femeii, înțelegerea și răbdarea, toleranța, nicidecum în exces ca să dea aspectul neputinței, ci atât cât trebuie ca să nu fie agresivă, să nu umilească orgoliul lui, al bărbatului, să vegheze din umbră și să fie mereu femeie, chiar dacă pentru asta trebuie cumva să stea cu jumătate de pas mai în spate… E doar o aparență, își revendică ulterior poziția de șeful casei, cu tact și pricepere.

   Și atunci, cum să nu te iubesc femeie? Ai tot ce trebuie, doar fă-te vizibilă, cu decență și frumusețe sufletească, cu bunătate și înțelegerea!  Nu mergem toți în același pas, unii obosesc mai devreme, dar ce bine le e, lângă ea, cea care a prevăzut tot și a curățat terenul bătrâneților noastre. Și de câte lucruri ne mai putem bucura… Știți cum e când apare un nepoțel, te bucuri cu o efuziune exagerată, de parcă ai mai fi făcut tu un copil, acum la bătrânețe… Grozavă stare! Cum te mai bucuri de realizările copiilor, de parcă ar fi opera ta (deși uneori, chiar e). Cum te bucuri de o mică surpriză, un dar primit neașteptat, atunci când credeai că toți te-au uitat…

   E chiar oglinda, care îți oferă un dar, te arată frumoasă, bogată în simțiri și experiențe, mult mai îngăduitore și mai bună… Acum ai timp pentru tine, dăruind din acumulările trăirilor tale. Acum totul depinde de voia ta și mai ales a lui Dumnezeu, care ne-a ales să mai fim pe drum. Să rămânem înțelepte!

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro