IPOTEZE DE LUCRU – Iulian MAREȘ – Fragmente electorale

Distribuie:

A început campania electorală și, poate pentru prima oară, o urmăresc doar cu un ochi, nu cu doi (am motivele mele). Chiar și așa, probabil din reflex profesional, nu pot să nu remarc lacunele flagrante din discursurile electorale. Într-un fel sau altul, practic jurnalismul din 1995 și mi-au rămas înșurubate în minte acele întrebări fundamentale ale meseriei: ce?, cine? cum? când? etc. 

 

Astfel, îmi permit două observații, fără să nominalizez pe cineva anume: 1.majoritatea candidaților participă la competiția electorală cu sloganuri din categoria „vorbe goale”, gen „alături de oameni” sau alte bălării la fel, prin care transmit doar că îi doare fix în cot de electorat și că nu au de gând să facă nimic pentru orașele, comunele și satele pe care vor să le conducă și 2.majoritatea candidaților promite marea cu sarea, fără a spune nimic despre cum anume vor fi înfăptuite generoasele lor promisiuni. După părerea mea, nu doar că habar nu au ce înseamnă administrație publică în secolul XXI, nici măcar nu își propun să învețe. Aș aprecia decența de a recunoaște că nu știu acum felul în care vor rezolva problemele urbei, dar măcar sunt conștienți de aceste probleme. 

 

In concluzie, multă gargară ieftină… Puținele excepții se văd de la sine, sunt oameni care au demonstrat deja, într-un fel sau altul, că sunt serioși și capabil să pună seriozitate în mandatele pentru care candidează.

 

Alegerile electorale din toamna acestui an sunt, pentru mine, al patrulea scrutin la care sper să prind, după terminarea lor, niște bannere ale candidaților cu care să învelesc un coteț de găini la țară. Par destul de rezistente și ar merita refolosite.

IULIAN MAREȘ este jurnalist, absolvent de științe politice și, desigur, absolvent de „Carabella” târgovișteană…

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro