Festivalul BABEL aduce un regal de cultură la Târgoviște, în perioada 16-21 iunie

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului BABEL, ce va avea loc în perioada 16-22 iunie la Târgoviște, se apropie cu pași repezi, pregătirile fiind pe ultima sută de metri. Conducerea Teatrului Tony Municipal  Tony Bulandra și primarul Gabriel Boriga au susținut astăzi o conferință de presă în care au prezentat evenimentul și au promis că va fi ceva cu totul deosebit, care va transforma, pentru cinci zile Târgoviștea în “capitala culturală a României“.

Festivalul  (vezi AICI programul) se va bucura de participarea a 36 de naționalități, și de peste 34 de evenimente, de la teatru, dans, muzică, expoziţie de sculpturi şi multe alte surprize pregătite pentru iubitorii de frumos, intrarea pentru toate evenimentele fiind gratuită.

Tema de anul acesta a festivalului va fi VORBIREA, iar spectacolele se vor ține în mai multe locații din Târgoviște, aşa cum a precizat Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Municipal Tony Bulandra.

Este vorba de Sala Studio a teatrului, scena din spatele teatrului, Parcul Chindia, unde va fi amenajată o scenă lângă moară, Teatrul de vară, care dispune de 300 de locuri, centrul vechi al orașului, centrul cultural din cartierul Matei Voievod, Casa de Cultură a Studenților dar și Turnul Chindia, unde târgoviștenii se vor putea bucura de expoziții de sculptură sonoră, în fiecare zi a festivalului.

Nu va lipsi mult așteptata paradă, care va fi anul acesta una aparte, cu care alegorice realizate de scenografului Alin Gavrilă, de la Teatrul Național București.

”Târgoviștea voievodală, capitala Țării Românești, pentru sute de ani, nu are doar trecut. vă asigur că are prezent și va avea un viitor foarte bun, însă aceste lucruri nu se pot întâmpla decât împreună cu oamenii de cultură, de artă, cu oamenii politici, cu oamenii de sport, cu toți cei care iubesc orașul Târgoviște, cu toți cei care iubesc județul Dâmbovița. Vă invit pe toți cu toată dragostea și cu toată deschiderea să fiți martorii acestui eveniment care, pe alocuri, va fi genial”, a declarat edilul Gabriel Boriga.

Bugetul spectacolului este de 500.000 de lei, fondurile provenind de la Bugetul Local.

Festivalul Internaţional de Teatru Babel, a debutat în anul 2007, dar, din cauza lipsei fondurilor, în principal, nu s-a organizat decât trei ani, de altfel, ultima ediţie, din 2009, fiind una „de criză”, aşa cum a numit-o presa la vremea respectivă.


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Festivalul BABEL aduce un regal de cultură la Târgoviște, în perioada 16-21 iunie

  • 3 iunie 2014 at 8:22
    Permalink

    este minunat să avem Babel in Târgoviște…multumim domnule primar!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro