Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Experiența administrativă a fostului secretar general al județului, Ivan Ivanoff, transpusă într-o carte

Marți, 7 decembrie 2021, ora 16:00, Muzeul de Istorie din Târgoviște, a găzduit lansarea volumului „Aprecieri critice privind apariția și evoluția administrației publice locale postdecembriste din România”, a dr. Ivan Vasile Ivanoff. Ivanoff a deținut funcția de secretar general al județului Dâmbovița din 1992 până în 2020.

Cartea a fost scrisă în calitate dublă, atât de secretar general al județului, cât și de lector universitar doctor la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, și este dedicată meseriei pe care domnul Ivan Vasile Ivanoff a practicat-o cu atât de multă dăruire. Lucrarea prezintă opinia pertinentă despre sistemul administrativ românesc de după înlăturarea regimului totalitar.

Am făcut o dublă trimitere: pe de o parte la acele evenimente care au dus la o bruscă explozie a instituțiilor în stat, iar  pe de altă parte la acele etape mai soft de transformare a instituțiilor de stat la socialiste în  instituții publice sau componente caracteristice democrațiilor consolidate” a spus Ivan Vasile Ivanoff la lansare volumului.

Cartea este prefațată de fostul ministru al culturii, Ionuț Vulpescu. „Demersul lui Ivan Vasile Ivanoff este unul care ține de ceea ce numim „servirea binelui comun” – un demers care, în cazul domniei sale, reflectă devotamentul profesional din ultimele trei decenii. Are toată prețuirea noastră, dâmbovițeni și nu numai, pentru aceasta”, spune, în prefața cărții, deputatul Ionuț Vulpescu.

Domnul Ivan Vasile Ivanoff a fost martor al tuturor transformărilor suferite de administrația publică din România postdecembristă și, în volumul de astăzi, a surprins tranziția de la sistemul socialist bazat pe principiul centralismului la descentralizarea și autonomia locală. Lucrarea prezintă, chiar din interior, o radiografie a administrației publice locale.

Așa cum îl știm, domnul Ivanoff a analizat, cu foarte mare atenție, metamorfozele acestui sistem complex care se numește administrația locală.

Pot spune că, în dubla sa calitate, practician și specialist în drept, autorul a reușit să publice un volum care nu trebuie să lipsească din bagajul de cunoștințe al celor care lucrează sau vor să lucreze în administrația publică” a transmis președintele CJD, prezent la eveniment.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media