Educație montană pentru tineri. Ce au învățat micii montaniarzi?

Stimabili iubitori de munte, natură și aventură, în perioada 19-25 iulie, anul în curs, Asociația Salvamont Dâmbovia a organizat activitati specifice proiectului “EDUCATIE MONTANA” finanțat de către Consiliul Județean Dâmbovița prin programul anual de finanțare din fonduri nerambursabile. Activitățile desfășurate au cuprins trei etape: pregătirea, desfășurarea activităților practice în zona montană și evaluarea.

În prima etapă au avut loc acțiuni de informare și pregătire, unde s a prezentat regulamentul, echipamentul și programul.

Etapa a II a a cuprins probe practice în zona montană înaltă a județului Dâmbovița din Munții Bucegi, respectiv, escaladă alpină în zona Vărăriei Mici, unde se află mai multe trasee școală pentru cei care doresc să învețe tainele alpinismului și unde tinerii au putut vedea prin experiența proprie ce înseamnă să urci și să cobori un traseu tehnic pe munte.

A urmat explorarea mediului speologic prin vizitarea Peșterii Ialomiței și Pustnicului din zona Peștera.

Mai la final am lăsat drumeția în orizontul local, zona Horoabe, unde am prezentat unele strategii în ceea ce privește turismul montan, pornind de la echipamentul minim adecvat, colectarea de informații despre traseul ce urmează să fie parcurs, studierea evoluției meteo și ce trebuie făcut atunci cand ne aflăm în impas pe munte.

N am neglija nici partea cea mai sensibilă, respectiv cea de protectie a mediului, care reprezintă o componentă elementară în etica fiecărui montaniard. Mediul natural montan trebuie lăsat exact așa cum a fost găsit, ba mai mult, chiar curățat prin activități de ecologizare acolo unde este cazul.

Tinerii participanți în proiect, au primit cadou la final, bentițe personalizate si rucsacuri de tură, precum și alte produse cu specific montan, ca răsplată pentru implicarea în activitatea montană.

Mulțumim în mod expres Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul acordat în derularea acestui proiect!

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro