Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

EDITORIALUL DE MIERCURI – Ioan VIȘTEA – HA! HA!

Din 19 noiembrie 2019… PNL ȘI Iohannis pe arătura extremei drepte… Cu Iohannis în frunte, campania liberalilor, culminînd cu mascarada de casă de la BCU, în plasa căreia au căzut și jurnaliști de la care nu te-ai fi așteptat, mînați de orgoliul de a fi băgați în seamă, a avut, are, toate ingredientele de tristă amintire ale fascismului musolinian: mitocănie și agresivitate, aroganță și misoginism, cult al corporatismului deșănțat, demonizare a stîngii, prigonirea și anihilarea socialiștilor, servilismul și pupincurismul din antecamera cultului personalității. În fața unui asemenea atentat fățiș la democrație, Europa tace! Mi-e scîrbă!

Din 18 noiembrie 2020… Toate conferințele de presă și, în general, aparițiile televizate ale lui Iohannis, reprezintă un grav atentat la metabolismul și sănătatea mintală a celor care au timp, răbdare și naivitate să-l asculte.

De ieri, ca și de azi… Ssssst! Iohannis lucrează la noul proiect de țară! Republica absolută… „Casele mele, vilele mele de vacanță, vacanțele mele, comoditățile, confortul și huzurul meu, guvernele mele, procurorii mei, serviciile mele secrete, Parlamentul meu, imunitățile mele, strada mea, românii mei” etc. etc… Pentru un asemenea absolutism Evul Mediu a inventat ghilotina, iar Epoca Modernă și parlamentarismul, demiterea și suspendarea!

Tot de ieri, ca și de azi… Între milă și silă… Când nu se mai vede pădurea de copacii tăiați… Ca unul care a „făcut” Piața Universității în integralitatea ei și a umplut (degeaba!) cîteva caiete studențești cu semnăturile susținătorilor Punctului 8 de la Timișoara, altfel zis, „golan” cu ecuson din vechi și statornice convingeri antitotalitare, îi deplîng pe cei o sută, două sute de mii de orbi, vai, nu de stirpe homerică!, care cer în stradă, pentru a doua oară în ultimul an și jumătate, răsturnarea ordinii de drept, constituționale a țării, cu lozinci demne de zorii întunecați ai fascismului. Deplîng în egală măsură și marioneta Iohannis, un instigator înrăit și iresponsabil, grav atins de morbul ranchiunei, manipulînd naivități, intoleranțe funciare sau induse ori deturnînd energii și bune intenții în scopul supraviețuirii lui politice și a statului mafiot moștenit. Nu, nu cred că anarhia este antecamera democrației, ci abia sfîrșitul ei! Mă sperie, dar îmi trezește, deopotrivă, milă și silă modul în care un pigmeu grandoman nu se sfiește să dea foc țării, și așa prea încinsă de cauze mici, în detrimentul celor urgente, adevărate și grave care pun în pericol însăși ființa națională.

Ioan VIȘTEA este poet și prozator, locuitor al unei capitale românești, Târgoviște (cum spune) și autorul „Jurnalului de la Mahala”…

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media