Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

EDITORIALUL DE JOI – Bogdan CIUCLARU – Mai multe Românii

De dragul lui Marcel, înaintea fiecărei şedinţe de guvern se va intona şi imnul coaliţiei – Portofele, portofele…

Și totuși mai e o Românie. Care simpatizează și aplaudă complice un șmen bine făcut. „Șmecher, că nu l-au prins!”, ai auzit măcar o dată în viață, la colț de stradă neasfaltată sau într-un salon de spital în care explodează bacteriile de sănătate.

Mai e, oameni buni, o Românie care a pus PSD-ul pe primul loc în alegeri după vremuri complicate și care n-a fost mișcată un milimetru de protestele îndreptate împotriva „ciumei roșii”. Sunt mulți români care azi nu suferă și nici nu tresar la trădarea liberalilor, ci, mai degrabă, visează și fac socoteli despre cum vor ieși din iarnă cu majorările promise, la salarii, pensii și alocații.

Colegii de cetățenie ne salută și ne privesc acum cu o minimă satisfacție. Ce-ați crezut, bă?

Mai e o Românie, care afurisește vaccinul, laboratorul, biblioteca, teatrul, o țară care seamănă mai mult cu Șoșoacă sau cu Marcel Ciolacu decât cu Radu Paraschivescu sau cu Marius Manole.

Mai e o lume de fapt, altfel. Una care nu vrea nici occident, nici Schengen, nici transparență, nici digitalizare, nici explicații. Că astea la ce ajută?

Mai e o Românie care crede că Ponta e băiat deștept și le zice bine la televizor și care e convinsă că ne trebuie eleganță, fler și calificare precum al doamnelor Firea, Olguța sau Dăncilă.

Mai e o lume care își poate explica până și musca din ciorbă prin complotul și dorința ascunsă, dar devoalată, a lui Soros și-a lui Bill Gates de a-i favoriza pe romani în defavoarea dacilor.

Mai e o țară cu care noi nu vorbim. Și pentru ea, se pare, vrea să tacă sau să dreagă, mai des, și președintele nostru. Că are și el, ca tot românul, niște calcule, niște treburi de aranjat, ceva de pus la punct…

Și astfel, peste noapte, dintr-un sas rece, Klaus Iohannis riscă să se transforme într-un combinagiu de-al nostru, acceptabil, dacă nu chiar simpatic și frecventabil. Un prof de modă veche, cu elevi favoriți și cu toane care-i întrețin legenda. Un prof care iese rânjind din cancelarie, transmițând prin mimică și gesturi, că dacă ești și tu drăguț și el, la o adică, te rezolvă, te are în vedere.

PSD, ia spune-i tu acum lui dom’ profesor, și arată și la clasă, ce ai pregătit pentru noi? Așa, bravooo…

BOGDAN  CIUCLARU este jurnalist, om de radio, și este, peste  toate, absolvent de CARABELLA târgovișteană… Puteți să citiți și alte texte scrise, în ultimii ani, de Bogdan, pe http://blogmeaway.ro/blogul/

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media