Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

USR a atacat la CCR revocarea Ancăi Dragu. Blaga: “ Un abuz de putere big time”

Anca Dragu a fost aleasă președintele Senatului în februarie 2021, atunci când USR și PNL erau într-o alianță la guvernare

USR a sesizat Curtea Constituțională cu privire la revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului, votată în plen la inițiativa PNL, PSD și UDMR. USR a sesizat faptul că articolele din Constituție și deciziile CCR pe care le-au folosit senatorii pentru a o schimba din funcție pe Dragu nu pot fi aplicate în acest caz.” Principiul configurației politice a camerelor parlamentului se înţelege compunerea acestora rezultată din alegeri, pe baza proporţiei pe care grupurile parlamentare o deţin în totalul membrilor Camerei respective”, se arată în sesizare.

Nu doar PNRR-ul sau PNDL-ul contează însă pentru noul USL. N-ar putea fi o „mare împărțeală” fără garanția unor funcții. Și-așa ajungem înapoi la ”Superman” Cîțu, omul care a ținut de scaunul de premier până când l-a pierdut până și în contextul alianței cu PSD și care nu-și poate închipui acum ieșirea din scenă. Rezultatul? Forțarea președinției Senatului. Singura problemă? Constituția prevede în mod expres stabilitatea funcției de președinte al Senatului și al Camerei Deputaților pentru a evita un abuz de putere. Art. 64 : ”Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor”, respectiv 2020-2024. (…) Un abuz de putere ”big time” al unei alianțe toxice care nu pare să mai țină cont de mijloace atâta vreme cât își va îndeplini scopurile.” a comentat după votul din Senat, deputatul USR, Daniel Blaga.

Noua alianță PSD  – PNL l-a ales pe Florin Cîțu la conducerea Senatului.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media