EDITORIALUL DE JOI – Bogdan CIUCLARU – Încetează, băi, Very Important Papagal!

Politicianul român mai are puțin și se bagă ostentativ direct în dreapta Tatălui. În mintea lui de parvenit, adesea și de semidoct, el e acolo, mereu pe listă, cu heruvimii și „serafinii” lui de vază. Are gardă de corp, mașină cu șofer, pensie specială și e rudă cu văru’ unui procuror sau ceva persoană importantă.

Pe mașina lui, și chiar pe-a donșoarei de la secretariat, scrie Senator sau Deputat. Nu e șmecher, ci jmeker. E Cineva! Nu s-a ales ca să facă și să ne rezolve lucruri, ci s-a ales ca să se știe. De el și de neamu’ lui. Pe care caută neîncetat să-l rezolve. Dar cel mai important e să se rezolve pe el.

Zilele astea politicianul dă la centru s-a cocoțat fără vreo crispare și la tribuna vip, la „fotbal”, că la cât s-a ostenit pentru țară îi trebuie moale sub cur și legende sub picioare. Rămâne un țăran, uneori un impostor? Poate… Dar rămâne și cu satisfacția că ne-a mai prostit o dată. Și rămânem toți cu senzația că se poate, că „se merită”. Că nu ne datorează el nici măcar scuze.

Când Andone și-a dat jos pantalonii la un derby se anunța sfârșitul unei epoci. Astăzi politrucul a reușit să intre în gura microbiștilor și abia aștept ca aceștia să valorifice folclorul în tăierea elanului lui de mare baron. Se va lăsa cu carne. D-aia bună, condimentată…

Dacă până mai ieri eram un pic consternat de nivelul limbajului în mesajele pe care le primesc pe rețelele sociale, azi parcă îmi vine să cred că li se întoarce fix ce-au semănat. Și închei, cu un soi de palidă satisfacție, anunțând că pentru privilegiatul de serviciu/servicii a găsit, culmea, chiar Gigi, din fenomen, o etichetă potrivită: vip, de la „very important papagal”!

Să nu uităm, avem următoarele fapte: politicieni la vip, legende mai jos… Ce e deformat în prezentarea asta? Știu ce ziceți, că vezi doamne, politicienii sunt victime, prinse in capcana protocolului… Nu? Eu nu i-aș victimiza. Știm toți că dacă exista bunăvoință și dibăcie nu se întâmpla o așa românească.

Nu e vina lor? Dar s-au cocoțat pe scaunele alea. Simbolistica acelei imagini e de subliniat.

BOGDAN  CIUCLARU este jurnalist, om de radio, și este, peste  toate, absolvent de CARABELLA târgovișteană… Puteți să citiți și alte texte scrise, în ultimii ani, de Bogdan, pe http://blogmeaway.ro/blogul/

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro