EDITORIALUL DE JOI – Bogdan CIUCLARU – Cum au dat tricolorii BAC-ul, cu călcâiul

Se spune despre un meci, scuzaţi clişeul, că este un examen important. Mingea este la Dennis Man. Se anunţă o fază periculoasă. Dacă pasează va urma sigur o ocazie din care putem marca. Dar acesta nu o face. Ba, chiar mai mult încearcă o fentă şi sfârşeşte lamentabil lovind mingea anemic, cu călcâiul. În cele din urmă meciul se termină, iar Armenia învinge România cu 3 la 2. La goluri, nu şi la călcâie. La pase cu călcâiu noi am câştigat. La Erevan, tricolorii au reuşit vreo 3 şi cred că au încercat vreo 5. Spre ruşinea lor, armenii rămân doar cu golurile şi cu cele 3 puncte…

Şi să fim serioşi! Scorul nu ne-a interesat niciodată. Şi nici rezultatele nu le-am urmărit. Strategia federaţiei, încă de la numirea lui Rădoi – antrenor fără anvergură a părut a fi o românească: „poate ne iese”… Ăsta e şi motivul pentru care nu dăm pasă de gol, ci lovim cu călcâiul. Poate ne iese. Cu Armenia n-a ieşit.

Acum să vorbim şi despre BAC, despre examenele lui Rădoi din meciurile cu Islanda, Macedonia, Germania şi Armenia. Sau nu vorbim? Sau e aiurea că vorbim abia acum când e omul jos? Da, e un pic aiurea, pentru că dacă n-am fi pierdut, acelaşi antrenor şi-aceiaşi echipă ar fi primit elogii. Suflu nou la naţională!

Da, suflul e nou, jucătorii sunt alţii, dar metehnele sunt aceleaşi. Vrem să câştigăm, dar la ciupeală, cu noroc, dacă ne iese, nu în baza unui plan concret, în baza organizării şi a valorii demonstrate. Noi n-aveam nimic de demonstrat, examenele practice sunt pentru alţii. Noi, teoretic suntem mai valoroşi şi nici măcar nu trebuia să ne prezentăm. Şi dacă tot ne-am prezentat le-am şi arătat suporterilor cine suntem: un munte de talent la pase cu călcâiul şi-o teribilă formaţie la adunat puncte.

Ştiţi pentru ce conta meciul cu Armenia? Pentru a ne califica la un campionat mondial. Mondial de fotbal. Ştiţi că au existat şi ani în care am fost la turneul final? Întrebaţi-l pe Ionuţ Lupescu. El a fost acolo. Din păcate, când Lupescu a candidat la alegerile pentru şefia FRF, a pierdut cursa în favoarea lui Burleanu. Poate că şi-atunci s-a pasat cu călcâiul. Poate a fost un meci frumos. La final a rămas rezultatul. Întrebarea e unde era Burleanu când Lupescu juca la mondiale şi unde au fost Rădoi, dimpreună cu tricolorii lui, când s-a dat BAC-ul cu Armenia? Da, e cinică şi nedreaptă întrebarea, dar şi ei s-au distrat şi-au dat pase cu călcâiul când cerinţele erau clar altele: să dăm gol, să batem, să luăm puncte.

Bravo, băieţi! Data viitoare încercaţi să luaţi un examen important, adică următorul meci, cu capul.

BOGDAN  CIUCLARU este jurnalist, om de radio, și este, peste  toate, absolvent de CARABELLA târgovișteană… Puteți să citiți și alte texte scrise, în ultimii ani, de Bogdan, pe http://blogmeaway.ro/blogul/

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro