EDITORIALUL CULTURAL – Gabriel ENACHE – Ruptura (continuare) povestea unui cuvânt inventat

Ruptura nu era cunoscută de simțurile lui…….. Cuvântul acesta avea în literele lui așezate toate puterile ce ar fi putut ține departe această nefirească așezare și neînțelegerile ei, această desfacere ce i-ar fi stricat țesătura și întregul corp construit să împărtășească toată frumusețea lui împreună cu toate stările bune conținute. Ruptura era departe, era invizibilă și necunoscută mișcărilor lui. Mai departe se putea vedea lumina, întreaga strălucire pe care o conținea și pe care o așeza cu siguranță pe oricare suprafață de cer, loc unde îi așeza razele ce îi proporționau atât de firesc ființa asigurată de toată această putere a strălucirii.

   Fiecare literă fusese special gândită să o țină și să o susțină pe cea de lângă ea, să păstreze vie fiecare alăturare care îi ducea mai departe și îi propaga sunetul specific fiecăreia dintre ele. Deci, cum să poți să așezi aici o ruptură, cum?! Era atât de nefiresc să încerci să gândești așa ceva și era atât de firesc să vezi mai departe toată puterea conținută, toată dragostea și toate ardorile ei, toate înălțimile impuse și urcările fără sfârșit sugerate de simpla lui pronunțare în gând sau cu voce tare. În gând toate cuvintele curgeau liniștit în toate părțile corpului și îl inundau cu toată lumina și cu toată căldura ce îi înconjura și îi supraveghea scurgerea aceasta benefică. Spus cu voce tare îi puteai auzi puterea ce se revărsa, care se rostogolea în aerul care îi primea toate literele atât de firesc.

   Era un cuvânt care își privea autorul, și nu atât ochii, cât privirile ce îi însoțeau lăsau să se desfășoare întreaga lui frumusețe, întreaga lui putere așezate în toate aceste litere ce cuprindeau în anagramele lor sugerate dragoste și puterile ei toate. Fiecare spunere a lui lăsa să se vadă, să se simtă și să își facă cunoscut cutremurul toate acestea, toate (pre)simțirile lor benefice ce se așezau din corpul care le-a construit în cel pregătit să le primească.

   Cuvântul și-a pornit căutarea protejat de povestea însoțitoare, iar toate au fost primite și așezate în acea stare protectoare pe care păstrarea lui într-o permanentă stare de dragoste i-o putea oferi și care îi putea sigura continuarea creșterii și a amplificării întregii vrăji conținută în fiecare fibră a lui.

   L-am luat pe cuvânt, l-am așezat în inima mea și îl voi păstra acolo pentru totdeauna a spus vocea emoționată a noului corp…

   Autorul și-a lăsat cuvântul să își așeze frumusețea în noul adăpost. Cuvântul a rămas tatuat definitiv pe epiderma vechiului corp și și-a desfășurat cuvintele și a invadat noul trup ce i-a oferit adăpost.

   Ruptura era în continuare necunoscută, departe. Durerea nu putea să se strecoare, să pătrundă în fibrele ce conțineau atâta putere. Autorul cuvântului s-a așezat sub cerul de noapte și și-a mângâiat cu gândul amintirea acestei frumuseți ce își arăta povestea în care să se așeze.

Căderea nu era cunoscută de simțurile lui………………………….  

 

GABRIEL  ENACHE  este licențiat al Facultății de Litere, Universitatea București, are un master în antropologie, e jurnalist cultural, poet, prozator și eseist…

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro