Concertul ”Muzica ne unește” la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște

Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” și Centrul Județean de Cultură Dâmbovița au pus la dispoziția târgoviștenilor, în data de 11 iunie 2019, un concert de muzică ușoară și cultă. Concertul s-a desfășurat în amfiteatrul ”George Enescu” al Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” și s-a bucurat de participarea directorilor ambelor instituții: preot prof. Marian Dobrescu, Directorul Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” și Camelia Varga, Director Adjunct al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Profesorii coordonatori au fost: Camelia Bărbuță, Argentina Duțu, Amalia Profirescu și Iulian Profirescu, utimul fiind și prezentatorul concertului. În cadrul evenimentului au interpretat atât absolvenți ai Liceului de Arte ”Bălașa Doamna”, cât și absolvenți ai Școlii Populare de Arte ”Octav Enigărescu”, precum și elevi care au continuat studiul muzical început la Școala Populară de Arte, mergând la secția canto a Liceului de Arte din municipiul Târgoviște. Programul concertului a cuprins piese diverse, în funcție de specializarea elevilor absolvenți: clasic, jazz sau muzică ușoară, atât din repertoriul românesc, cât și piese de circulație internațională, în limbile română, engleză și italiană.

Pe lângă performanțele artistice ale tinerilor interpreți dâmbovițeni, publicul a avut parte de un final emoționant, prin participarea Denisei Rujoiu, proaspăt admisă la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna”. Aceasta lucrează cu prof. Argentina Duțu de la vârsta de 7 ani, iar acum, la 14 ani, i-a dedicat acesteia prima piesă învățată împreună, ”Cel mai frumos dar”.

Nu este pentru prima dată când Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” și Școala Populară de Arte ”Octav Enigărescu” se reunesc pentru a oferi publicului târgoviștean un repertoriu deosebit. Cele două instituții colaborează și se sprijină reciprioc în diferite proiecte culturale, pe plan local, dovedindu-se a fi adevărate incubatoare de talente dâmbovițene.

Prof. Camelia Bărbuță

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro