“Cei 33 de domnitori feudali valahi”, conferință în care s-a dezbătut rolul domnitorilor munteni

Fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, Târgovişte, a fost, vreme de 350 de ani, cea mai importantă zonă culturală, comercială şi militară din Ţara Românescă. De aici se emiteau „actele de domnie” şi tot aici se înscăunau, sau detronau, domnitori celebri. Târgovişte este cunoscută ca fiind și „Cetatea celor 33 de voievozi”.

Astăzi, 15 iunie, Primăria Municipiului Târgoviște a organizat, prin Biroul Protejarea Patrimoniului Cultural și Dezvoltare Turistică, o conferință pe teme istorice în care a fost dezbătut rolul domnitorilor munteni în dezvoltarea Târgoviștei.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala de conferințe a Muzeului Tiparului și Cărții Vechi Românești din cadrul Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” unde au fost susținute comunicările științifice ale unor specialiști în istorie medievală  târgovișteană.
Comunicările au fost susținute de specialiști precum : Dr. Florin Gabriel Petrică, Prof. honnor.Univ. Dr. George Coandă, Prof. Dr. Gabriela Istrate și alte nume importante ale județului nostru.

bdr

bty

bty


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro