CĂLĂTOR ORĂ CU ORĂ – Santa Claus of ROMÂNIA – Războiul biologic (gustul)

Noul nostru prieten, din fiecare vineri, este un „personaj”… Îl cunosc de mult, e un călător special, un „scormonitor” revoltat și hotărât, experiențele lui prin toate locurile acestei lumi, prin care noi am putea să ajungem doar visând, au fost adunate în două volume sub titlul Santa-Claus-of-România versus Văduva Neagră… Îl așteptăm săptămânal aici, la Gazeta Dâmboviței, cu impresiile lui de călătorie, cu experiențele lui unice, ale unui turist absolut special… (Ionuț  CRISTACHE) 

 

Se duce un individ la doctor. Nu mai am gust. Doctorul: Asistentă, dă-i pastila 14. O ia omul. Aoleo, are gust de rahat! Doctorul: Notează, pacientului i-a revenit gustul; tratamentul reușit. Mai trece o vreme. Același om vine la același doctor. Nu mai am memorie. Doctorul: Asistentă, dă-i pastila 14. O ia omul. Păi asta e tot aia cu gust de rahat! Doctorul: Notează, pacientului i-a revenit memoria; tratamentul reușit.

Gustul călătoriilor l-am deprins de la părinți. Pesemne că există și o genă cu așa ceva. Cel mai tare an a fost când am călătorit prin 32 de țări, în 12 excursii. Nici nu știu câte nopți am dormit acasă. Anul trecut am reușit să bat vreo 18 țări. În două călătorii… Până mi-au închis gura ăștia cu gustul de covid pe limbă. Cică transferăm virușii cu ghiozdănelele din spate. Bagajele mari nu se pun, decât pe la australieni și neo-zeelandezi, unde te fac vameșii mai tare ca în grămada cu All blacks.  Și ăștia cu covid-ul lor vor să-mi ia gustul călătoriilor, fără de care intru în depresie și încep să rod pereții cotețului. În 2020 am anulat Alaska, cu traversarea Munților Stâncoși cu mașina, prin Canada. Acum îmi fac planurile din nou: pentru mine Alaska este una dintre cele mai frumoase zone ale lumii. Trebuie să o revăd. Pentru asta trebuie să traversez vestul Canadei. 

 

Îmi scrie un prieten din Canada, că pentru străini s-au instituit trei zile de cazare obligatorie cu testare covid, numai la hotelurile stabilite de guvern, care serviciu costă 2.000 USD de persoană. Păi asta are gust de speculă, nu de covid. Pesemne că șmecherii care administrează marea poveste mondială cu covid știu că nu o pot ține mult așa și încearcă să ia tot ce pot, la rupere, iar pe noi ne consideră niște ceva tolerați, să zicem karibu.

                                       Foto: Karibu în Yahoo National Park (atunci când s-a putut…)

 

Mi-a rămas deja un gust amar în gură. Am gust, deci nu am covid. Dar dacă ăștia care declară genocidul mondial (parcă am mai auzit și noi povestea cu 60.000 de victime în 1989) au covid? Și simt numai gustul banilor? Să le prescriu pastila 14?

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro