CĂLĂTOR ORĂ CU ORĂ – Santa Claus of ROMÂNIA

 

Noul nostru prieten, din fiecare vineri, este un „personaj”… Îl cunosc de mult, e un călător special, un „scormonitor” revoltat și hotărât, experiențele lui prin toate locurile acestei lumi, prin care noi am putea să ajungem doar visând, au fost adunate în două volume sub titlul Santa-Claus-of-România versus Văduva Neagră. Identitatea autorului va rămâne ascunsă, între Santa Claus și Văduva neagră, așadar… Îl așteptăm săptămânal aici, la Gazeta Dâmboviței, cu impresiile lui de călătorie, cu experiențele lui unice, ale unui turist absolut special… (Ionuț  CRISTACHE)

 

Iarăși despre poinsettia

 

Floarea lui Moș Crăciun s-a lansat prin lume datorită americanilor. Mai precis, datorită diplomatului american în Mexic, Joel Roberts Poinsett care, se pare, ar fi adus-o în SUA, după 1820. Astfel, este ușor de înțeles denumirea plantei. În cinstea comemorării morții ambasadorului, ziua de 12 decembrie a devenit ziua poinsettiei. Mai departe, răspândirea ei   s-a datorat ferocității claxonului american, lacom de clorofilă bancară, ca fiara apocalipsei numită Stock Exchange.

Mulțumind unchiului Sam pentru genele transmise americanilor și pentru poinsettia transmisă europenilor, trebuie să vă mai spun că floarea lui Moș Crăciun nu este și floarea Crăciunului. Conform clasificării celor de specialitate, floarea Crăciunului este, de fapt, Pomul Crăciunului, Christmas Palm, pe numele ei adevărat Adonidia Merrillii. Originară din zona Filipine, se prinde „ca râia” pe oriunde este cald și umezeală. Ca s-o recunoașteți vă postez o fotografie din Tobago, unde am văzut-o ultima dată. Cascada este bonus… 

Revenind la Poisettia, mi-am cumpărat una. Culmea este că, soția mea a primit două, de la foști elevi. Acum tronează trei pe biroul meu dreptunghiular. Și ca să nu fiu… pătrat, priviți-le cum arată după ce au trecut perioada de foc, adică de acomodare, care este cea mai dură din viața lor. Mă refer la zilele după mutarea din magazin pe locul de acasă: nu le place să fie deranjate. De aceea, cred că trebuie aduse acasă cât mai devreme, înainte de Crăciun, pentru ca ele să mai prindă o perioadă bună de dezvoltare. 

 

Altcumva, acasă vor prinde doar perioada de cădere a frunzelor. Zice Santa Claus of Romania

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro