Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Artă pe Bulevardul Castanilor. Lucrările semnate Andreea Mierlea şi Constantin P. Popescu îşi aşteaptă vizitatorii. Află mai multe!

Trecătorii pe Bulevardul Carol I nu ştiu că restaurantul amintit găzuieşte primitor lucrări de artă, de mare sensibilitate şi profunzime. Oaza astfel creată te deconectează de la prezent şi te poartă într-o lume plină de culoare. Pictorii Andreea Mierlea şi Constantin P. Popescu propun târgoviştenilor şi nu numai o recreere şi de ce nu o meditaţie.

 

Andreea este târgovişteancă şi pictează de 15 ani. A descoperit stilul care o caracterizează mai târziu. Lucrările ei în puncte şi linii au uimit o ţară întreagă, câştigând premii naţionale la concursurile de grafică. “Am descoperit această tehnică acum cinci ani de zile şi mă defineşte. Este pe sufletul meu. Cere foarte multă răbdare şi e nevoie să laşi liber imaginaţiei”, spune tânăra. “Este o muncă relaxantă, dar de durată. Pentru cel mai mare, „Fluturi şi flori” – 100cm/70cm, am lucrat câteva luni”, explică Andreea. Strădania pictorilor este prea puţin recompensată. Expuse sunt şi câteva dintre portretele din ciclul “Cultura în ramă”, care înfăţişează dâmboviţeni din acest domeniu. “Nu am experienţă în portrete. Am muncit foarte mult la ele, dar sunt mulţumită cum au ieşit. Cred că pictorii există ca să arate tot ce e frumos. E păcat că lumea nu apreciază”, mărturiseşte pictoriţa.

Alături de creaţiile sale, pe un perete vecin, sunt expuse câteva dintre lucrările lui Constantin P. Popescu, originar din Bucureşti, dar târgoviştean cu sufletul. „Târgoviştea este un oraş mai liniştit, unde pot să mă dedic picturii”, spune cel care a ales pictura abstractă. Ca tehnică, foloseşte ulei pe pânză. Procedura este însă una uşor elaborată. „Nu mă apuc imediat de un tablou. Aştept să se sedimenteze ideile şi fac o mulţime de schiţe înainte. După ce mă apuc şi lucrez la el, simt când trebuie să spun stop”, dezvăluie Constantin P. Popescu, care, deşi are o experienţă bogată în domeniu, recunoaşte că are încă emoţii atunci când se dezvăluie publicului. „Lucrez de 30 de ani, dar tot am emoţii când expun”, mărturiseşte cu o inocenţă copilărească pictorul apreciat de însuşi primarul Gabriel Boriga, cel care i-a achiziţionat un tablou. Cât despre colegii de pensulă din Târgovişte, are o părere bună şi o apreciază pe Andreea. „Are mână bună. A făcut lucrări deosebite”, crede el.

Oricine poate să probeze cuvintele pictorului o dată de trece pragul restaurantului unde lucrările celor doi artişti vor rămâne pentru cel puţin o lună de zile. Vestea bună este că cei care doresc să achiziţioneze un tablou o pot face, expoziţia fiind cu vânzare.

  

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media