Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Absolvent de Teologie, hirotonit preot de ÎPS Nifon

Duminică, 30 august 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, asistat de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, în prezența unui mare număr de credincioși târgovișteni.
Cu acest prilej a hirotonit întru diacon pe tânărul Sima Silviu, pe seama Parohiei Ocnița 1, Protoieria Târgoviște Nord, absolvent al cursurilor de masterat din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat pericopa evanghelică a zilei, referitoare la Pilda lucrătorilor celor răi, arătând că puterea iubirii milostive a lui Dumnezeu depășește limitările, exagerările sau denaturările umane, restaurează chipul dumnezeiesc din om, însoțindu-l  în toate clipele vieții sale în mod tainic și împărtășindu-i necontenit speranță, încredere și bucurie.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE
Distribuie:

One thought on “Absolvent de Teologie, hirotonit preot de ÎPS Nifon

  1. Si iar s-au pupat cu smerenie si evlavie manutele inaltpreasfintite si preacurate ale atoatecunoscatorului si atoatestiutorului IPS Nifon, cel mai iubit si binecuvantat conducator al BOR local, intru slava si bucuria PF Daniel. Mi se pare foarte tare termenul acela GODPORATIA. Fiscule si Guvernule, luati aminte la modul de organizare si supunere al BOR. Eficienta maxima nu gluma.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media