De la eliminarea din Cupă, la suferinţa din campionat. Chindia, echipă fără orizont la debutul în Liga a 2-a

Chindia Târgovişte a arătat după meciul cu Universitatea Cluj, din debutul campionatului, că nu este pregătită pentru Liga a 2-a. Eşecul suferit cu ardelenii (0-1) a indicat faptul că gruparea dâmboviţeană mai are multe de pus la punct până îşi va depăşi condiţia de nou-promovată. Împotriva unei formaţii care a introdus pe teren numai jucători U21, roş-albaştrii nu aveau voie să facă paşi greşiţi dacă ţinem cont de adversarii pe care îi vor înfrunta în rundele următoare. În disputa cu „Şepcile roşii”, Chindia s-a afişat ca o echipă fără orizont. Târgoviştenii au fost pe toată durata jocului cu un pas în urma clujenilor, iar de pe banca tehnică nu a apărut niciodată o idee care putea schimba soarta meciului. Înfrângerea cu Universitatea a scos la iveală adevărata faţă a Chindiei, iar eşecurile cu CS Păuleşti (în Cupă) şi Concordia 2 Chiajna (ultimul amical) nu au reprezentat deloc simple accidente. La revenirea în eşalonul secund, trupa lui Croitoru nu a afişat nici o schimbare faţă de cum prezentat în Liga a 3-a. În condiţiile existente, politica adoptată de preşedintele Marcel Ghergu s-a dovedit total ineficientă pentru un nivel superior.

Achiziţii de umplutură

Campania de transferuri realizată în pauza competiţională s-a dovedit un fiasco pentru divizionara B târgovişteană. Toate cele şapte transferuri bifate nu au adus nici un plus de valoare echipei şi mai mult de atât o parte dintre jucătorii achiziţionaţi se fac de râs s-au făcut de râs neîncetat. Marius Ene, unul dintre golgeterii ligii secunde din sezonul precedent a ajuns să nu prindă nici banca de rezerve, iar Neniţă şi Cruceru, unele dintre cele mai slabe elemente de împrumut de la Academia lui Hagi nu pot oferi o centrare în faţa porţii adverse, într-un meci oficial. La fel ca primii trei, portarul Meilă şi jucătorii de câmp Martac, B. Vasile şi L. Mihai au ajuns să fie adevăraţi „eroi” la Târgovişte după înfrângerea ruşinoasă de la Păuleşti, suferită de Chindia în Cupă. Aducerea lângă Turn a astfel de jucători a provocat scoaterea din echipă al lui Grigore, jucător care a avut un cuvânt de spus la promovare, dar şi neintroducerea din primul minut în joc a unor juniori dâmboviţeni care au urcat la prima echipă dintre glozii terenului doi al bazei sportive „Eugen Popescu”.

Atacul duce lipsa unui om de gol

O altă lacună a Chindiei la startul noului campionat este lipsa unui om de gol. După cum s-a văzut în partida cu U. Cluj, echipa lui Croitoru arată că nu dispune de un adevărat vârf de lance. Cu ardelenii, Popa a lăsat impresia că nu este de nivelul Ligii a 2-a, iar Cherchez că se simte ai bine la mijlocul terenului şi nu în postura de vârf retras. În schimb, de Ene nu mai e nimic de spus după ce nu a prins nici banca de rezerve, iar în ceea cel priveşte pe L. Mihai, acesta traversează o cădere mare, după ce nu a mai putut rezista la nivelul primei ligii. Problema din faza ofensivă s-a observat încă din meciurile de pregătire, când majoritatea golurilor au venit din partea mijlocaşilor.

Public de nota 10, echipă de nota 3

Singurul aspect care face din Chindia să se simtă mândră că evoluează în eşalonul secund a fost publicul. Cei aproape 3 000 de spectatori care au luat loc în tribunele bătrânului „Eugen Popescu”, la meciul cu U. Cluj, au demonstrat că echipa are susţinere totală când e vorba de un nivel superior. După primul meci din campionat a rămas faptul cert că spectatorii au fost tot timpul la înălţime, iar stadionul şi echipa condusă de Ghergu cu mult sub pretenţiile Ligii a 2-a. Foarte probabil, după startul ratat în actualul sezon, Chindia nu va mai beneficia de aportul la atâţea suporterii în meciurile pe care le vor susţine în continuare pe teren propriu.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro