Cornul şi laptele sau o masă caldă?

Senatul a adoptat un proiect de lege elaborat de 7 reprezentanţi  UDMR în care se prevede posibilitatea şcolilor de a înlocui cornul şi laptele acordat în grădiniţe şi învăţământul primar cu o masă caldă, alcătuită din două feluri, precizează rtv.

Proiectul vizează şcolile ce au cantină sau bucătărie proprie sau “pot coopera cu unităţi de alimentaţie publică” pentru a le asigura copiilor hrana sănătoasă. Motivaţiile sunt legate în primul rând de necesitatea unei alimentaţii bogate, dar şi eliminarea monotoniei generate de consumul aceloraşi produse în fiecare zi. Guvernul nu este de acord cu propunerea, întrucât modificarea necesită sume mari, iar programul cornul şi laptele este finanţat din fonduri europene ce nu pot fi direcţionate.

În luna februarie a acestui an, parlamentarii UDMR au mai lansat această propunere atunci când se discuta iniţiativa democrat-liberalilor de înlocuire a cornului şi laptelui cu un pachet alimentar de 1,17 lei de elev în fiecare zi. Şi atunci propunerea a fost respinsă.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro