Control judiciar pentru directorul liceului “I.C. Vissarion” din Titu și alte 12 persoane

Măsuri preventive în cazul directorul liceului “I.C. Vissarion” din Titu și alte 12 persoane care fuseseră reținute în urma perchezițiilor de ieri într-un dosar  de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Judecătorii au stabilit control judiciar pentru directorul unității de învățământ, aceeași măsură fiind luată de procurori și în cazul celor 12 persoane reținute ieri. Ieri au avut loc  20 de percheziții domiciliare, în București și în localitățile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petrești, Cobia și Ciocănești.

” Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că directorul unei unități de învățământ din orașul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea și ar fi folosit 24 de foi matricole aparținând unor persoane din județele Dâmbovița, Argeș și municipiului București, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unități de învățământ. Totodată, în baza acestor documente, ar fi depus cereri pentru aceste persoane în vederea continuării studiilor la o altă unitate de învățământ.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere penală a celor bănuiți.” a anunțat IPJ Dâmbovița.

În fapt, directorul liceului este acuzat că ar fi completat în fals, ani de studiu pentru persoane care au abandonat școala, dar care după mai mulți ani au vrut reluarea cursurilor. În același timp, cu foile completate, persoanele respective solicitau înscrierea pentru finalizarea liceului în clase de seral de la Liceul Nucet. Nu există indicii care să arate că cei de la Nucet cunoșteau că foile matricole erau completate în fals. Se pare, că primele suspiciuni au plecat chiar din cadrul acestei unități de învățământ.

În urma perchezițiilor, ISJ Dâmbovița  a anunțat va sprijini ancheta IPJ. “Inspectoratul Școlar Județean a luat act de ancheta demarată de IPJ Dâmbovița la unitatea de învățământ din Titu si va acorda, în limita atribuțiilor legale, sprijinul necesar instituțiilor abilitate in instrumentarea cauzei, în măsura în care acest lucru va fi solicitat.” a precizat inspectorul general școlar, Cătălina Homeghiu.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro