Conferința „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane” a ajuns la cea de-a XV-a ediție

Distribuie:

În perioada 7 – 8 iunie 2019, a avut loc a XV-a ediție a Conferinței Internaționale „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane”, organizată de Facultatea de Drept și Stiințe Administrative din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe Economice și Drept – Universitatea din Piteşti, Facultatea de Drept şi Științe Sociale – Universitatea Castilla-La Mancha (Ciudad Real, Spania), Universitatea Națională de Educație la Distanță (Madrid, Spania), Societatea Română de Drept European, Camera Notarilor Publici Ploiești, Primăria Municipiului Târgoviște, Tribunalul Dâmbovița și Societatea Antreprenorială Studențească  Valahia Târgoviște.

Conferința a debutat vineri, 7 iunie, în Amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară (ICSTM) al Universității „Valahia”  și a reunit în acest an peste 90 de participanți – profesori, cercetători și doctoranzi din țară și din străinătate, precum și practicieni în domeniul dreptului și al științelor administrative.

La deschidere au susținut alocuțiuni: prof. univ. dr. Constantin Pehoiu – președintele Senatului Universității „Valahia”, conf. univ. dr. Constanța Mătușescu – decanul Facultății de Drept și Științe Administrative (FDSA), prof. univ. dr. Ion Anghel – președintele Societății Române de Drept European și decan onorific al FDSA, jr. Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște, Doru Lucian Tudor – președintele Camerei Notarilor Publici Ploiești, Dănuț Cărpiniș – președintele Secției Penale din cadrul Tribunalului Dâmbovița.

Toți invitații de seamă care au luat cuvântul au ținut să mulțumească organizatorilor pentru implicare, pentru eforturile depuse în coordonarea evenimentului.

În cadrul conferinței au fost organizate și două workshop-uri tematice: unul dintre acestea a fost dedicat domeniului diplomației, propunându-și să celebreze personalitatea regretatului profesor al facultății – ambasadorul Aurel Preda Mătăsaru, organizat în colaborare cu Asociația Română de Politică Externă și Asociația Ambasadorilor din România. Al doilea workshop a fost dedicat dezbaterii unei problematici foarte actuale – violența domestică și violența de gen. Acesta a fost organizat în colaborare cu Poliția Locală Târgoviște și Uniunea Națională a Direcțiilor de Poliție Locală din Spania (UNIJEPOL), beneficiind de prezența președintelui UNIJEPOL, Pascual Martínez Cuesta și a responsabilului cu politicile legate de violența de gen și violența domestică, José Angel Rubial Pérez, care sunt, totodată, și cadre didactice universitare.

 

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro