Conferința Internațională de echipamente termice, energie regenerabilă şi dezvoltare rurală TE-RE-RD 2019 a avut loc la Universitatea Valahia

Distribuie:

În perioada 6 – 8 iunie 2019, a avut loc a VIII-a ediție a Conferinței Internaționale de echipamente termice, energie regenerabilă şi dezvoltare rurală TE-RE-RD 2019, organizată de Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare (INMA) și Societatea Inginerilor Mecanici din România (SIMAR).
TE-RE-RD este o conferință internațională pluridisciplinară, ce are drept scop schimbul de informații între cercetători, oameni de știință din diferite centre universitare românești și din străinătate, pe subiecte privind tehnologii, echipamente și mașini termice; echipamente, tehnologii și politici privind dezvoltarea rurală; surse regenerabile de energie. Un alt obiectiv al conferinței a fost acela de a genera noi oportunități de formare și de dezvoltare a tinerilor cercetători, studenți, masteranzi, doctoranzi, în diverse domenii tehnice.
Temele prezentate în cadrul conferinţei au fost:
Procese în domeniul echipamentelor termice
Generatoare de abur şi apă fierbinte
Turbine cu abur şi gaze
Motoare cu ardere internă
Protecţia mediului
Energie solară, eoliană, geotermală, biomasă
Eficienţa în construcţii
Echipamente pentru dezvoltare rurală
Politica de dezvoltare rurală
Energie în spaţiul rural
Lucrările conferinței au debutat joi, 6 iunie, la Centrul Internațional de Conferințe. În deschidere au luat cuvântul prof. univ. dr. ing. Lucian MIHĂESCU – Președintele TE-RE-RD 2019, care a vorbit despre istoria municipiului Târgoviște, despre târgovișteni, dar și despre industria județului Dâmbovița, și conf. univ. dr. ing. Ioan Corneliu SĂLIȘTEANU – Prorectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, care și-a exprimat satisfacția pentru faptul că Universitatea „Valahia” este gazda unui astfel de eveniment prestigios și a încheiat alocuțiunea urându-le succes participanților, nu înainte de a-i invita să viziteze campusul universitar.

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro