Colegiul Economic”Ion Ghica” din Târgoviște, proiect educațional de succes

Învățarea la distanță, prin intermediul noilor tehnologii, devine o modalitate din ce în ce mai răspândită în lumea în care trăim, fapt care nu poate trece neobservat nici pentru sistemul educațional  românesc. Este motivul pentru care Colegiul Economic”Ion Ghica” din Târgoviște ia în considerare toate oportunitățile de formare și dezvoltare profesională a cadrelor didactice în acest sens.

Una dintre aceste oportunități a fost oferită de programul european Erasmus+, care finanțează an de an activități de job-shadowing, facilitând transferul de bune practici către școala românească.

Proiectul ”Mobilitățile transnaționale pentru învățare, cheia viitorului Europei bazat pe cunoaștere – MOBE” 2015-1-RO01-KA102-014491 constituie un exemplu reușit în acest sens. Parteneriatul pe care școala îl are cu Sistema Practices s.l. ESMOVIA din Valencia, Spania a permis unui număr de 6 profesori cu atribuții de management să participe în perioada  3 – 9 aprilie 2016 la o activitate job-shadowing privind implementarea platformei MOODLE și realizarea cursurilor eLearning de tip MOOC, o experiență care va contribui, cu siguranță, la îmbunătățirea procesului educațional din școala noastră prin cursurile MOOC pe care le va implementa în anul școlar 2016-2017.

Utilizarea noilor tehnologii in procesul de hosting/ accommodation si exersarea abilităților de utilizare a acestora îi va ajuta pe elevii care vor fi grupul țintă ai acestor cursuri să fie mai competitivi pe piața muncii, le va oferi siguranță în identificarea și ocuparea unui loc de muncă. De asemenea, atractivitatea unor astfel de cursuri sperăm să reducă tendința de abandon școlar prin creșterea alfabetizării în domeniul ICT.

Pe lângă competențele digitale dobândite în timpul mobilității, activitatea a fost, pentru cei șase profesori participanți, o ocazie pentru exersarea comunicării în limba engleză, pentru cunoașterea unui mediu intercultural deosebit, care se recomandă prin toleranță și non-discriminare dar și prin atenția acordată permanent creșterii  sentimentului de apartenență la o societate europeană care oferă șanse egale tuturor cetățenilor ei.

Carmen Rădulescu, director adjunct C.E.Ion Ghica Târgoviște

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro