Centrul de Prevenire a Criminalităţii Târgovişte, trei proiecte de succes

La Centrul de Prevenire a Criminalităţii Târgovişte a avut loc astăzi o conferință de prezentare a bilanțului pentru trei proiecte importante adresate tinerilor din județ.

Primul dintre acestea a fost proiectul  de  prevenire  a delincvenţei juvenile şi a   victimizării minorilor „ ATENŢIE! E VIAŢA TA!”, al cărui scop a  prevenirea implicării copiilor, adolescenţilor si tinerilor în activităţi infracţionale  si reducerea riscului victimal .

În cadrul acestui proiect au fost formați        10 studenţi, în vederea susţinerii unor activităţi  preventive în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Dâmboviţa

Tot în cadrul proiectului au fost informați  elevii privind  elemente caracteristice  ale violenţei,  pericolele utilizării Internetului, traficul de  persoane,  delincvenţa  juvenilă şi măsuri pentru reducerea riscului de victimizare;

Parteneri în proiect au fost Inspectoratul de Politie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea ”Valahia” din Târgovişte, Facultatea de Drept si Ştiinţe Administrative, Organizaţia „SALVAŢI COPIII”  România.

Colaboratori în proiect au fost Şcoala Gimnaziala „MIHAI VITEAZUL” Târgovişte

și Agenţia Naţionala Împotriva Traficului de Persoane  – Centrul Regional  Ploieşti.

Beneficiare în proiect au fost 32 unităţi de învăţământ din tot județul, dar și studenți ai Universității Valahia Târgoviște.

Al doilea proiect, ,,ÎMPREUNĂ PUTEM SCHIMBA LUMEA!”, a avut ca scop iniţierea preşcolarilor în adoptarea unui comportament civic, specific unei societăţi democratice –  activ, liber, responsabil, tolerant, deschis.

Parteneri în proiect au fost Inspectoratul de Politie al Judeţului Dâmboviţa Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Organizaţia „SALVAŢI COPIII” România. Colaboratori au fost Grădiniţa cu program prelungit Nr.15 Târgovişte și Grădiniţa „ SFÂNTUL FRANCISC” Târgovişte.

Al treilea proiect,  de prevenire a delincvenţei juvenile, „DINCOLO DE APARENŢE”a avut ca scop   creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţămînt preuniversitar şi universitar.

Acesta a presupus informarea  elevilor/studenţilor cu privire la  situaţiile de risc care conduc la comiterea de fapte antisociale, prin valorificarea potenţialului educativ şi a experienţelor de viaţă a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.

Parteneri în proiect au fost Inspectoratul de Politie al judeţului Dâmboviţa, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, Penitenciarul de femei Târgşor, Penitenciarul Găeşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea „Valahia” din  Targoviste,  Facultatea  de Drept şi Ştiinte  Administrative

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

Comisar şef de poliţie

Neacşu Nina Tatiana

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro