Ce facem, ce spunem, cum gândim: Tinerii pregătesc schimbarea

Știre realizată în cadrul proiectului Lobby și Advocacy in Cetatea Târgoviștei de grupa G2 – Istorie valorificată și mass-media.

Participanții la proiectul Lobby și advocacy în Cetatea Târgoviștei se pregătesc să informeze târgoviștenii despre clădirile de patrimoniu.

Ieri, 2 iulie, a debutat perioada de mentorat în care tinerii din G2 pun în aplicare cunoștințele acumulate de-a lungul celor trei seminarii și plănuiesc acțiuni concrete de lobby și advocacy în zona mass-mediei locale. Tinerii au vizitat sediul Kiss FM Târgoviște și sunt îndrumați de mentorul Cristina Dinu, redactor și prezentator de știri la postul radio amintit.

Tinerii își propun să realizeze materiale despre activitățile colegilor din celelalte grupe din proiect – G1 care se ocupă de legislație și politici publice și G3 care are în vedere relația cu alți actori importanți în promovarea și conservarea patrimoniului. Grupa a doua – G2 – Istorie valorificată și mass-media își propune realizarea unei hărți virtuale cu clădirile de patrimoniu care au nevoie de ajutor și diseminarea informației către cetățeni prin intermediul mass-media.

Proiectul Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile – Lobby și advocacy în Cetatea Târgoviștei își propune să trezească interesul târgoviștenilor asupra istoriei și valorilor din patrimoniu local. Aproximativ 100 de specialiști și voluntari vor colabora cu autoritățile și vor mobiliza cetătenii pentru conștientizarea problemei clădirilor de patrimoniu și înțelegerea rolului istoriei locale în dezvoltarea urbei.

Printre demersurile pe care le planifică cei 100 de participanți sunt: discuții cu proprietarii unor clădiri de patrimoniu restaurate pentru înțelegerea dificultăților și satisfacțiilor unui astfel de proces și poziția autorităților locale prin discuții directe cu consilierii locali, referenții culturali, parlamentarii și alți specialiști. Sensibilizarea târgoviștenilor prin distribuirea de fluturași ce surprind imagini comparative din trecut și prezent ale clădirilor degradate și ghidarea turiștilor de către voluntarii proiectului în perioada Zilelor Cetății Târgoviște sunt alte forme de advocacy ale proiectului.

Realizarea unor materiale video despre starea patrimoniului în suferință și diseminarea lor în cadrul unor evenimente locale consacrate precum Festivalul Crizantema de Aur, consfătuirile și cercurile profesorale din oraș și în spațiul publicitar al Patinoarului Arsenal.

Tinerii vor schimbarea, tu esti pregătit pentru asta? Informeaza-te urmărind site-ul nostru https://lobbyandadvocacy.weebly.com/ !

Proiectul Zidurile au apărat oamenii acum oamenii apără zidurile – Lobby și advocacy în Cetatea Târgoviștei este susținut de Asociația Ambasadorii Prieteniei în colaborare cu Asociația Pentas Super Omnia și este finanțat de Fondul pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

Redactori: Florin TUDOR, Teodora ȘUPIALĂ, Roxana CLOPOTARU, Adelina MATEOIU, Rodica SIMIONESCU, Florina TÎNCU, Sara STOICA și Elena STANCIU

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro