Bacalaureat 2016-Ion Sorin, inspector școlar general: ”Avem în Târgoviște câteva licee de la care aveam așteptări foarte mari

Conducerea Inspectoratului Școlar Dâmbovița, reprezentată de inspectorii Sorin Ion și Gabriela Istrate, a făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o radiografie a celor două examene naționale din această vară, Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Dacă la Evaluarea Națională, rezultatele sunt mulțumitoare, în ceea ce privește Bacalaureatul, situația nu este chiar cea așteptată. Astfel, rezultatele obținute anul acesta la examenul de Bacalaureat situează Dâmbovița pe locul 36 la nivel național.

După Evaluarea Națională noi ne-am declarat mulțumiți, chiar dacă veți vedea creșterea în procente față de anul trecut nu a fost mare, dar în condițiile unei scăderi la nivel național de 5%, creșterea noastră este foarte importantă. Și mai ales este vorba de creșterea în clasamentul național. Până la urmă mai puțin importante sunt procentele, ci unde te situezi la nivel național. Față de anul trecut, la Evaluarea Națională am urcat în clasament cu 12 poziții. Dacă anul trecut eram la coada clasamentului, undeva pe locul 39, anul acesta am fost pe 27, cu 71,33% procentul notelor peste 5. ”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Ion.

La nivelul județului s-au prezentat un număr de 4078 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a, dintre care 2911 elevi au obținut note peste 5, adică un procent de 71,38%. În fruntea clasamentului s-au aflat școlile de top din Târgoviște, iar codașii clasamentului, unde procentul de promovabilitate a fost 0, sunt școlile din Potlogi- Românești, Pătroaia Vale și Fântânele. De asemenea, s-au obținut trei medii de 10 la nivelul întregului județ. În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, s-au înscris pentru susținerea examenelor un număr de 3504 elevi absolvenți de clasa a XII- a, dintre care 3238 s-au prezentat pentru susținerea examenelor, iar trei elevi au fost eliminați. Procentul promovabilității în această sesiune a anului 2016 este de 58,12%, mai mic cu 3% față de cea din 2015, locul 36 național. Un lucru surprinzător a fost faptul că, după ce s-au corectat lucrările în urma contestațiilor, alți 50 de elevi au luat note de trecere. Locul I în topul liceelor cu rezultate foarte bune în județ îl ocupă Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, unde un procent de 97,40% dintre elevi au trecut cu brio probele examenelor de Bacalaureat.

De data aceasta suntem nemulțumiți. Mi-am exprimat nemulțumirea, și nu fac acum analize de genul cine e vinovat. Avem un an de zile la dispoziție să găsim și să luam măsuri. E clar ce facem, în primul rând ne axăm pe monitorizarea disciplinei cele mai deficitare, și anume matematica, acesta va fi principalul nostru obiectiv, se pare că acolo lucrurile sunt grele. Trebuie să găsim soluții”- inspectorul școlar general, Sorin Ion

Parte din nemulțumirea inspectorilor școlari este și faptul că liceele teoretice din Târgoviște au obținut rezultate slabe comparativ cu alte licee din mediul rural, din județ.

Avem în Târgoviște câteva licee de la care aveam așteptări foarte mari și care s-au coborât sub nivelul așteptărilor noastre și mă refer aici de exemplu la Liceul Petru Cercel.  Are undeva la 62% și este liceu teoretic și este, de exemplu, sub I.L.Caragiale Moreni. Cu mult. Cu 8 procente. Și tot o supărare a noastră este și Liceul I.H.Rădulescu, este tot liceu teoretic. Nu e liceu tehnologic. Stă mai prost decât Voievodul Mircea, care nu are pretențiile de liceu teoretic, deși nu mai e nici tehnologic, dar care merge din ce în ce mai bine. Vedeți că ne trag în jos liceele de la care avem pretenții: Liceul Teoretic I.C.Vissarion Titu, Liceul Teoretic I.Ghica Răcari, licee cu rezultate slabe. E adevărat că la I.C.Vissarion Titu, unde am cerut explicații pentru rezultatul acesta, ne-au fost date cifrele și sunt foarte mulți din serii precedente. O să vedeți că la analiza pe serii precedentă și curentă, rezultatele sunt diferite. La coada clasamentului nu avem nici un liceu cu procent 0 anul acesta. Asta mai mult pentru imagine , pentru că, fie că e 5%, fie că e 0%, mare diferență nu e. Dar sunt foarte multe licee în țară cu 0%.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Bacalaureat 2016-Ion Sorin, inspector școlar general: ”Avem în Târgoviște câteva licee de la care aveam așteptări foarte mari

 • 20 iulie 2016 at 16:56
  Permalink

  Bataie dejoc la adresa cadrelor didactice.

  Reply
 • 20 iulie 2016 at 10:44
  Permalink

  cînd afirmi că „Avem un an de zile la dispoziție să găsim și să luam măsuri.”, înțeleg că examenele de peste un an nu pot fi mai bune ca cele recente.
  măsurile trebuie să fie gata pînă la 12 septembrie a.c., dacă ești responsabil de viitorul copiilor.
  pe perioada anului de învățămînt se aplică și se urmăresc.
  dar … timpul să treacă, leafa, cîtă îi, să ne meargă! 🙁

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro