Bac-ul profesional are undă verde!

Senatul a aprobat ieri proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional, cu o majoritate de 71 de voturi PENTRU. Proiectul va ajunge în zilele următoare la şeful statului pentru a fi promulgat. Astfel, începând din anul şcolar 2012-2013, elevii vor avea de ales între: bacul naţional şi cel profesional. Cel profesional se va adresa cu precădere absolvenţilor de licee cu profil tehnologic, dar va putea fi ales şi de către candidaţii celorlalte unităţi de învăţământ.Acest tip de bacalaureat va permite accesul elevilor pe piaţa muncii, dar nu le va permite să urmeze cursurile în învăţământul superior. Dacă elevul optează pentru susţinerea bacalaureatului naţional acesta va putea să urmeze o facultate.
Ministerul Educaţiei a ţinut să lămurească elevii că nu vor exista modificări ale programei care să îi bulverseze, deoarece se va susţine la aceleaşi probe ca şi până acum, iar materia introdusă la bacul profesional, educaţie antreprenorială, este studiată de toţi elevii, atât cei din licee tehnologice cât şi cei de la filiera teoretică, pe parcursul liceului. Diploma de bacalaureat profesional îi va ajuta pe absolvenţii care vor să intre pe piaţa muncii, prin acest document fiindu-le atestate competenţele profesionale în domeniile pe care le-au absolvit.
Bacalaureatul profesional va consta în susţinerea probelor de competenţă care vor fi comune şi la bacalaureatul naţional, a unui proiect sau probă practică şi lucrarea scrisă la disciplina Educaţie antreprenorială. Probele din examenul de bacalaureat profesional vor fi susţinute înaintea probelor scrise de la examenul de bacalaureat naţional, astfel încât cei care vor să poată susţine în continuare şi pe cel naţional.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro